Udrykningsteam skal redde menneskeliv

Udrykningsteam skal redde menneskeliv

15. juni 2011 - kl. 12:30 - af

Et mobilt akut team på Sygehus Vendsyssel skal være med til at øge patientsikkerheden. Teamet rykker ud på sygehusets afdelinger, når der er brug for assistance, hvis patientens tilstand pludselig forværres.

Tidlig sporing af dårlige patienter
Mobilt Akut Team (MAT) består af sygeplejersker og læger. Deres opgave er at hjælpe og støtte afdelingens personale og sikre, at patienter, der har risiko for at udvikle akut kritisk sygdom, bliver opdaget i tide.

Samtidig skal teamet være med til at forebygge, at patienter bliver unødigt overflyttet til Intensiv afsnittet. Hvis overflytningen ikke kan undgås, skal teamet sikre, at det sker i rette tid – til patientens bedste.

– Det handler om at redde liv. Mobilt Akut Team er et blandt flere tiltag hos os, der skal være med til at fange de dårlige patienter og dermed styrke patientsikkerheden endnu mere, siger Dorthe Trabjerg, der er kvalitetskoordinator på Sygehus Vendsyssel.

Ud over teamet er der nu indført systemer og procedurer, der sætter personalet i stand til tidligere og mere systematisk at erkende akut kritisk sygdom hos patienterne på sengeafdelingerne.

Sygehus Vendsyssel er det andet sygehus i Region Nordjylland, der indfører Mobilt Akut Team.

Sygehus Thy-Mors indførte det for et par år siden og har gode erfaringer med det. På landsplan har andre sygehuse lignende tiltag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udrykningsteam skal redde menneskeliv ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger