Pris for bedste folkelige teater…..

Pris for bedste folkelige teater…..

28. maj 2011 - kl. 0:26 - af

Teaterforestilling: Østervrå Kulturhus lørdag den 28. maj
Håbets Pris for 2011 går til Eugenio Barba og Odin Teatret for en indsats gennem 47 år, som skaber af “dialog og visioner om ligeværdige kulturer på den samme jord”.

Prisen uddeles på Teater Aasen lørdag den 28. maj. Inden kvitterer modtageren med forestillingen – Ode til Fremskridtet, som opføres i Østervrå Kulturhus.
Det er Teater Aasen, Institut for Folkeligt Teater, og Dell’Arte International i USA, der sammen indbyder til uddelingen af Håbets Pris på Aasen Teater i Sterup ved Jerslev. En årlig begivenhed med fest fra eftermiddag til solopgang.

På verdenskortet
I 1966 kom Eugenio Barba og Odin Teatret til Holstebro. Byen udviste den gang et hidtil uset mod for kunst og kultur bl.a. med byens anden store attraktioner Alberto Giacomettis – Kvinde på Kærre. Begge vakte modstand, men det har siden ændret sig. Såvel skulptur som teater er noget, der har sat både byen og Danmark på verdenskortet, og det er ikke for meget at sige, at Odin Teateret er Danmarks eneste verdenskendte teater, oplyser Lars Olsen fra Aasen Teatret.

Eugenio Barba og Odin Teatret har skabt en perlerække af forestillinger. Et udtal af flotte – specielle projekter og forløb. En Odin-forestilling er aldrig ligegyldig, forsikre Lars Olsen. Den efterlader indtryk, som tilskuerne tager med sig. I begrundelsen for årets pris hedder det bl.a. at Odin teatrets forestillinger er moderne mysteriefortællinger, fulde af farve, kraft og duft.

Håbets Pris
Håbets Pris gives til en person eller et teater, som har arbejdet for det menneskelige håb, vovet, kærligt, vulgært, alvorligt, poetisk, med gnistrende energi mod vanetænkningen, som er vor kulturs største trussel. For en verden, hvor folk bruger deres egne øjne, ører, stemme!

Håbets Pris er et kunstværk, skabt personligt til modtageren af maskekunstneren Klaus Tams.
Prisen uddeles hvert andet år på Aasen Teater og hvert andet år i USA på Dell’Arte i Californien. Den har været uddelt siden 1989. I år altså i det vendsysselske og i 2012 vil den igen blive uddelt i USA.

Vi glæder os til at skulle overrække prisen og selvfølgelig også til festen, forsikre, Lars Olsen fra Aasen Teatret, men vil glæder os også til Odin Teatrets forestilling i Østervrå Kulturhus.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pris for bedste folkelige teater.....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger