Lanciers, laksko og langstilkede roser

Lanciers, laksko og langstilkede roser

28. maj 2011 - kl. 0:17 - af

Skoleåret på Hørby Ungdomsskole er ved at være slut, og det er på efterskolen en tradition, at der ugen før eleverne påbegynder de mundtlige prøver afholdes en gallafest, hvor alle er pyntede i deres stiveste puds og har øvet lancierens dansetrin til den store aften.

Forud for festen skal det naturligvis planlægges, hvem der er par til gallafesten. Således er det drengenes opgave at invitere pigerne ud, og det foregår på den måde, at hver af drengen modtager en invitation til festen, hvori der står navnet på en af pigerne fra skolen, som så skal inviteres til gallafest.

Og så får kreativiteten ellers frit løb for det er jo ikke en hvilken som helst strategi, der holder, hvis man skal opnå det eftertragtede ’ja tak’ fra den pige, man skal invitere. Mange steder på skolen kunne man derfor langt flere blomster – især røde roser – end sædvanligt, mens nogle i al stilfærdighed at gå til den udkårne og aflevere sin invitation, så havde andre valgt det store setup med sange og små filmklip, der blev fremført ved en morgensang eller ved middagsmaden, for på den måde at få afleveret sit budskab.

Mathias Thode Ostenfeld fra Hjørring skulle Teresa Strand Clemmensen fra Vodskov med til festen som sin gallapartner, og Mathias havde, da han skulle aflevere sin invitation lånt skolens musiklokale og pyntet det op med fyrfadslys, men han selv spillede stille guitarmusik for at skabe den rette stemning. Og heldigvis sagde Teresa ja til at gå med Mathias til gallafesten, og hun fik da også ydermere, på selve dagen for festen, en buket blomster af sin kavaler.

Selve festen blev afviklet på efterskolen den 26. maj og indledtes med spisning i spisesalen, hvor personalet i dagens anledning stod for servering og betjening af de fine gæster. Senere på aftenen var der underholdning ved dramaeleverne, lanciers i hallen og senere dans til orkestret ’SixPack’, der sørgede for glade dansetoner indtil et godt stykke efter midnat.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lanciers, laksko og langstilkede roser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER