Maleri af Mette Rehne skal markedsføre Sæby

Maleri af Mette Rehne skal markedsføre Sæby

26. maj 2011 - kl. 0:06 - af

Kunstneren Mette Rehne har sat nye farver på Toppen af Danmark.

Den internationale maler Mette Rehne har malet de tre vendsysselske byer under titlen “Vendsyssels perlerække, Skagen – Frederikshavn – Sæby”. Motiverne overføres nu til imageprodukter – postkort, dækkeservietter, reproduktioner, plakater og notesbøger – som skal være med til at markedsføre de tre byer.

De tre malerier, der blev afsløret i weekenden, sætter et farverigt og humørfyldt spot på det unikke i Sæby, Frederikshavn og Skagen.

– Jeg elsker Vendsyssel, som er et fantastisk sted. Malerierne skal vise de tre byers identitet. Det er derfor mit håb, at de tre byer i Frederikshavn Kommune vil blomstre i et godt samarbejde om markedsføring til omverdenen via malerierne, udtaler Mette Rehne.

Man bliver glad og inspireret af at gå ind i Mette Rehnes verden, og hun lægger stor vægt på at bringe den ud til os alle, så vi kan møde den der, hvor vi færdes i hverdagen og opmuntres af et glimt af fantasiens univers.

Fælles branding i Frederikshavn Kommune
Turistbranchen er begejstret for malerierne, og Ulla Mosich, formand for Skagen Turistforening, er overbevist om, at turisterne vil sætte pris på imageprodukterne.

– Det er et rigtigt godt initiativ. Der er masser af lokal genkendelse i de tre malerier. Nu skal vi sørge for, at de her imageprodukter bliver spredt ud i alle tre byer, så vi er fælles om markedsføringen af hinanden, siger Ulla Mosich.

Mette Rehne bor i dag på forældrenes gård Østre Løgtved, nær Dybvad i den sydligste del af Frederikshavn Kommune. Gennem sit ægteskab med den afdøde udenrigskorrespondent Ib Rehne (Cairo) har hun boet i mange af verdens brændpunkter, og det var de år, som gjorde Mette Rehne til den kunstner, hun er i dag.

Mette Rehne har haft mange store opgaver for det danske erhvervsliv, illustreret årsberetninger, lavet plakater, kunstdåser, servietter m.v. for butikskæder. Stilen er naivistisk og farvestrålende, og man bliver i godt humør af at kigge på dem.

Hun har udstillet sine værker flere steder, blandt andet i Paris, hvor billeder med Cairo-motiver og den egyptiske landsby fik priser på Des Independants på Grand Palais.

Farmors Café: Genkendelsens glæde
Conny Fredborg, indehaver af Farmors Café i Frederikshavn, deltog i præsentationen af de tre malerier, og her ventede der hende en sjov overraskelse.

– Jeg kan se, at min café har fået en plads helt ude til højre i billedet. Det synes jeg, er sjovt. Det er en god idé at udvikle produkter på motiverne. Jeg tror, at dækkeservietterne vil passe godt ind hos mig, smiler hun.

Flemming Stig, formand for Skagen Handelsstandsforening kan også se det samlende i billederne:
– Der er sådan noget find Holger over de her billeder. Man kan stå over dem og genkende de forskellige steder i de tre byer. Det giver folk noget at snakke om, mener han.

Originaler værker i tre af Spar Nord Banks afdelinger
De tre kunstværker er blevet til i samarbejde med Spar Nord Fonden og Spar Nord banks tre afdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby, hvor de originale materier også skal hænge.

Gennem samarbejdet med Spar Nord og www.printtryk.dk i Frederikshavn er det muligt at købe reproduktioner af de smukke malerier.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Maleri af Mette Rehne skal markedsføre Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER