Folkeskolerne har fokus på mobning

Folkeskolerne har fokus på mobning

19. maj 2011 - kl. 11:41 - af

Lærerne har været på kursus, så nu er Moppekufferten pakket til rejsen på vej mod et mobbefrit skoleliv.
Det ser lyst ud for børnene i Frederikshavn Kommunes skoler. Adfærd, kontakt og trivselslærerne (AKT) har netop været på kurset – Fri-for-mobberi. Der er nu alle muligheder for, at eleverne kan gå mobbefri igennem deres skoleliv til gavn for deres sociale, personlige og faglige trivsel, forudser skoleleder Ellen Høgh.
En stor del af kommunens AKT lærere deltog i kurset, som blev afholdt på Torslev Skole. Begyndende med teori om mobning på baggrund af forskningsresultater og over til det konkrete arbejde – Fri-for-mobberi-kufferten. Den indeholder redskaber til at forebygge mobning. Kufferten er udstyret med pædagogisk værktøj, til formidling af viden om mobning samtidig med, at samarbejdet mellem projektets tre målgrupper bliver styrket.
Målet med projektet er at skabe børnefællesskaber i børnehaven, der lever videre i skolen. På lang sigt at påvirke lovgivningen, så tiltag mod mobning bliver obligatoriske. Red Barnet og Mary Fonden har i samarbejde med forskellige kommuner sat fokus på problemet med mobning. De har udviklet sociale værktøjer til børnenes samspil, som fagfolk kan bruge til at forebygge mobning i institutionerne. Projektet lægger vægt på børns medbestemmelse, pædagog og lærer som nøglepersoner og samarbejdet med forældrene.
I forlængelse af kurset fik hver deltagende skole en Fri-for-mobberi kuffert. Primært til brug i 0.-3. kl. Kufferten indeholder ud over forældremateriale forskellige materialer til brug i de enkelte klasser til en løbende indsats.
Kurset blev afholdt af Ditte og Sidsel fra Red Barnet, og det var utrolig berigende, fortæller skoleleder Ellen Høgh. En bevilling fra Trepartsmidlerne har gjort det muligt at sende så mange på kurset samtidigt.
Susan Farsinsen er en af vores AKT lærere her på skole, fortæller Ellen Høgh, og har også været tovholder på kurset. Vi har selv lige haft en trivselsdag, hvor vi havde fokus på mobning. Det var en stor succes, hvor mange af klasserne arbejdede sammen med deres venskabsklasser. Vi tror, det er så vigtigt, at vi hele tiden har fokus på det, slutter skolelederen.

FAKTA
Red barnet og Mary Fonden har udviklet projektet Fri for Mobberi. Projektet er udviklet efter initiativ fra H.K.H. Kronprinsesse Mary. Inspirationen kommer fra The Alannah and Madeliene Foundation’s arbejde mod mobning i Australien.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkeskolerne har fokus på mobning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger