40 år for fuld musik i Nordjylland

40 år for fuld musik i Nordjylland

17. maj 2011 - kl. 0:39 - af

I 1971 tog en flok entusiastiske musikere i Sæby initiativ til start af dette nye musikkorps i byen. Sæby har traditionelt været en by fyldt med musik, så medlemmerne havde typisk tidligere spillet i FDF-orkester eller Baptisternes hornorkester. Men også medlemmer fra oplandsbyerne, Østervrå, Thorshøj m.fl. strømmede til dette nye orkester, der blev stiftet 18. maj 1971 med 27 medlemmer.  Musikkorps Sæby var en realitet.

Allerede i 1972 deltog orkesteret i deres 1. internationale musikfest i Bad Bramstedt, Tyskland.

1. Internationale musikfest i Sæby 1974.

Musikkorps Sæby forbereder Musikfest ! Ja, sådan har man kunne læse i aviserne hvert 3. år siden 1974, da den første musikfest i Sæby blev en realitet.  Musikfesten og Sæbys 450 års jubilæum blev afholdt den 6. – 7. juli 1974. Der blev i den anledning skrevet en fanfare til korpset af korpsets daværende dirigent Harry Sørensen.

Spilleglæde og kammeratlig samvær har fra start været en vigtig faktor i musikkorpsets filosofi, da vi tror på, at et godt trygt og humørfyldt miljø, giver medlemmerne lyst til at deltage i fællesskabet og dygtiggøre sig på det musiske plan. Og denne filosofi er videreført i musikfesterne. Musikkorpset er nemlig af den opfattelse, at godt samvær med andre musikere, uanset køn, alder og nationalitet, vil give lyst og inspiration til fortsat at arbejde med musik og samtidig sprede glæde hos mange musikinteresserede, herunder publikum. Musik kender ingen grænser.

Gennem årene er det blevet til utallige koncerter, musikalske udlandsture, musikfester, musikseminarer m.m. En årlig tradition er bl.a. Nytårskoncert med kendte solister, så som, Sigurd Barett, trompetist Per Nielsen, sanger Kurt Ravn, violinist Kim Sjøgren m.fl. Der spilles også morgenmusik til sølv- og guldbryllupper og orkesteret har desuden sit eget PARTYband, som består af en gruppe musikere fra korpset.  Bandet kalder vi IBSENS KAPEL og er et godt supplement til harmoniorkestret. Også den traditionsrige flagnedspilning på Sæby Havn, er vi en del af. Så næsten uanset, hvilket arrangement du ønsker musik til, så kan vi stille op med et passende orkester, om så det er Julemusik, så har vi også 55 julemænd.

Orkestret har udviklet sig næsten kontinuerligt op gennem årerne og i dag tæller Musikkorps Sæby 55 medlemmer i alderen 18 – 82 år af begge køn og kan præstere en fuld harmonibesætning.  Nogle medlemmer har været med i orkesteret i alle 40 år.

Jubilæet markerer Musikkorps Sæby med stor Jubilæumskoncert i MANEGEN i Sæby onsdag den 18. maj, som er selve jubilæumsdagen. Koncerten starter kl. 19,30 og der er fri entré.

1. juni drager harmoniorkesteret så til Berlin, på musikalske jubilæumstur.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '40 år for fuld musik i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger