Bukkepral på Jagtcenter Nord i Sæby

Bukkepral på Jagtcenter Nord i Sæby

16. maj 2011 - kl. 14:12 - af

I forhold til tidligere år var det ikke det helt store antal bukke, der var nået frem til jagtcenteret midt formiddag 16. maj, da der var ”Bukkepral”. ”Kun” 4 stk. var det blevet til, men retfærdigvis skal det nævnes, at flere skudte råbukke nåede frem i dagens løb.

16. maj er jægernes store dag. Denne dag er for jægerne, som 24. december er for børnene. Bukkejagten starter ved solopgang, og selv om 16. maj faldt på en hverdag, havde alle jægere med respekt for sig selv sørget for at få en ferie/fridag.

Vejret var fra morgenstunden ikke helt perfekt. Der var ganske vist lune i luften, men vinden kastede sig frem og tilbage, og det er det værste en jæger ved. Muligheden for at jægerens duft flyver rundt i luften er meget stor, og risikoen for at blive afsløret af råbukken glimrende lugtesans er derfor til stede.

En par af de skudte bukke kom fra Kærskov, og her fortæller formanden for Jagtcenter Nord, Anders Jakobsen, en naturlig historie.

– Hjemme på Kærskov var vi flere ude på bukkejagt tidlig morgen. En af bukkejægerne, Henrik Svendsen, sad i sit skjulested og blev mere og mere hidsig på en ræv og overvejede flere gange at skyde den. Nu er det jo sådan, at ræven er fredet i denne tid, og det må man respektere, og Henrik Svendsen besindede sig da også.

– Fra sit skjulested kunne jægeren følge med i, hvordan en ræv angreb en fasanrede. Fasanhønen nåede at komme væk i tide, mens fasankokken tog kampen op, mod den langt større og stærkere ræv og modigt forsøgte at forsvare reden. Til sidst måtte fasankokken give op og redde sig selv, mens ræven mæskede redens æg i sig. En naturlig historie som vi må acceptere, for ræven har hvalpe i denne tid og skal jo også leve, slutter Anders Kærskov.

72 jægere, heraf nogle få kvinder, var mødt frem til årets bukkepral.

Foto og tekst: Sandra Buus, SaebyAvis.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bukkepral på Jagtcenter Nord i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER