Ordet er frit: Fartkontrol ved vejarbejde

Ordet er frit: Fartkontrol ved vejarbejde

15. maj 2011 - kl. 0:58 - af

Jeg synes det er fint at politiet holder og tager fartsyndere ved vejarbejdet på motorvejen. Det kan så diskuteres om det er fair at sætte farten helt ned til 50 km/t. Men jeg synes det er fuldstændigt galamatias, at de sætter et skilt op, hvor der står “periodisk fartkontrol”. Hvis ikke folk kan respektere de skilte, hvor der står 50 km/t. på, så skal de da ikke mindes om, at politiet en gang imellem står og laver fartkontrol. Nej, de må bare til lommerne, hvis ikke de kan finde ud af at overholde fartgrænsen.

Med venlig hilsen
Kim Hybholt Sørensen

11 kommentarer til “Ordet er frit: Fartkontrol ved vejarbejde” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

11 kommentarer til “Ordet er frit: Fartkontrol ved vejarbejde”

 • frank andreasen

  nu er jeg selv entreprenørarbejder og ved hvordan det føles at stå helt op af afspærringer nogle gange med hovedet i vejhøjde fordi man står i en udgravning
  og vil lige sige at hvis der kommer biler forbi hvor jeg arbejder som ikke sætter farten ned kan de være helt sikre på der bliver smidt en skovl eller andet ud foran og under deres bil
  50 km/t er alt for hurtigt når der arbejder folk tæt på hellere ned på 30 og overholdes det ikke så skal det koste kortet

 • Tinna Larsen

  Jeg synes også det er i orden der er fartkontrol, for folk overholder ikke farten ved vejarbejdet. Jeg er i løbet af en uge været tæt på at blive påkørt to gange, hvor jeg bliv tvunget i rabatten, den ene gang en lastbil med hænger og anden gang en personbil. Det sker især hvor bilisterne skal køre over i den rigtige retning igen ved trafikcenter Nord. Så uanset om der står periodisk fartkontrol så hjælper det ikke en skid….. Så efter min mening kan politiet stå der hele tiden, imens vejarbejdet foregår, måske udenfor synsvinkel.

 • Der er ingen grund til fartbegrænsning ned til 50 km/t ved Trafikcenter Nord, når der ikke sker vejarbejde der.
  Den dag da fotovognen tog over 160, kom jeg også forbi (blev ikke taget). Der var ikke en vejarbejder eller maskine i syne. Man har et klart udsyn og ikke nogle tilkørsler. Med andre ord: Så er den lave fartbegrænsningen en overreaktion for tidlligere tiders tragiske ulykker ved vejarbejde. Sker der vejarbejde, skal hastigheden naturligvis sættes ned til f.eks. 50. Er der ikke vejarbejde skal hastigheden sættes op.
  Er der ikke vejarbejde skal der i hvertfald ikke laves kontrol. Det fremmer ikke respekten for færdelspolitiet.

 • Arne Skriver

  Jeg syntes skiltet med fartkontrol er helt på sin plads, hvis folk ikke bliver advaret om fartkontrol vil de skilte med nedsat hastighed ikke have samme efekt, man tænker sig nok lidt mere om når man er advaret på frohånd, med hensyn til at farten ikke kan sættes op når der ikke arbejdes vil det nok skabe mere forviring om hvor når man må køre 50 eller eventuelt 70, man skal tænke på at de sølle mennesker der udfører deres arbejde gør det med en stor risiko, så det er helt på sin plads at hastigheden er nede på 50 både når der arbejdes og når der ikke arbejdes, jeg ville nødig arbejde med den store risici der er ved at arbejde på motorvejen, med de mange fartbøller og respektløse bilister der findes på de danske veje. Og jeg håber der bliver taget mere end de 160 der er filmet, lad det blive det dobbelte.

 • Nu engang, hvorledes om man fatter det eller ej (hvilket iøvrigt er op til hver enkelt), er fartbegrænsninger faktisk også lavet for at vi som bilister ikke skal skades. Var det ikke sidste år, i nærheden af Nibe, en ung mand slog sig selv ihjel i en betonblok han overså at køre udenom, eller husker jeg fejl? Der var pludselig ikke afskærmning og skiltning nok.
  Nå, det var bare for at skabe et eksempel. Vi vil jo gerne have advarsler om huller i vejen, men ikke om modkørende i samme vejbane med pludselig ind/udflet. Jeg forstår ikke brokken. Reglerne bliver vel fastsat af folk der ved noget om det?

 • Og iøvrigt giver jeg Kim Hybholt Sørensen helt ret, hvis din fod ikke vil hæve, så betal med glæde.

 • Pia Sørensen

  Vi er lige kommet fra Fr.havn, og kører op til broen ind mod Sæby, lige inden vi kører op holder der en “fart” kontrol vogn, vi kørte 50-60, men nåede at bremse ned, men man følger egentlig bare trafikken, så det må altså være de andres skyld hvis man kører for stærkt…… :o) Neeeej, selvfølgelig skal man køre som skrevet står, det er nogen skide ærgelige penge at komme af med, og tænk på dem der arbejder der, de har da også en familie de gerne skulle komme hjem til………

 • M Jørgensgaard

  Der er ingen grund til fartbegrænsning ned til 50 km/t ved E 45 , når der ikke sker vejarbejde der.
  Den dag da fotovognen tog over 160, kom jeg også forbi . Der var ikke en vejarbejder eller maskine i syne. Man har et klart udsyn og ikke nogle tilkørsler. Med andre ord: Så er den lave fartbegrænsningen en overreaktion for tidlligere tiders tragiske ulykker ved vejarbejde. Sker der vejarbejde, skal hastigheden naturligvis sættes ned til f.eks. 60. Er der ikke vejarbejde skal hastigheden sættes opeller skiltene fernes
  Er der ikke vejarbejde skal der i hvertfald ikke laves kontrol. Det fremmer ikke respekten Der er ingen grund til fartbegrænsning ned til 50 km/t ved E 45, når der ikke sker vejarbejde der.
  Den dag da fotovognen tog over 160, kom jeg også forbi (blev ikke taget). Der var ikke en vejarbejder eller maskine i syne. Man har et klart udsyn og ikke nogle tilkørsler. Med andre ord: Så er den lave fartbegrænsningen en overreaktion for tidlligere tiders tragiske ulykker ved vejarbejde. Sker der vejarbejde, skal hastigheden naturligvis sættes ned til f.eks. 50. Er der ikke vejarbejde skal hastigheden sættes op.
  Er der ikke vejarbejde skal der i hvertfald ikke laves kontrol. Det fremmer ikke respekten for færdelspolitiet.Færdelspolitiet er der blot for at tjene penge og ikke andet

 • Kim Hybholt Sørensen

  Jeg vil give Pia Sørensen ret i, at vejarbejderne også har en familie de skal hjem til, og derfor syntes jeg også det er fair at farten sættes til det den gør. Men som MJ skriver, at tage skilte op og ned, sætte farten op og ned. Helt ærligt, det er da kun til at forvirre, og så bliver der bare et større rama skrig, hvis, (eller når) der er nogen der bliver taget. At tage skiltene ned, når ikke der er nogen vejarbejdere der, vil jo kun forlænge vejarbejdet, også vil endnu flere blive berørt af det, end der bliver nu. Og hvis det er at sætte farten ned til 50 km/t, kan redde bare ET menneskeliv på f.eks. en ti års periode, så vil jeg med glæde køre de 50 km/t. For hvem vil ikke gerne have deres mand/kone hjem, når de har fri????????
  Kør ordentligt, kør hjemmefra i god tid og tænk på dem der gør et godt stykke arbejde, i stedet for at se sig sur på en så lille ting som at farten er sat ned……….

 • Pia Sørensen

  Hørt hørt Kim H. Sørensen

 • Jeg tror at fartbegrænsningen automatisk vil blive afholdt, hvis man lavede flytbare bump. Det kan man vel lave af beton og “skrue” fast til vejen i al den tid vejarbejdet står på. Når vejarbejdet så er slut på den pågældende strækning, kan bumpet jo bruges igen andre steder. Man laver jo betonklodser til afskærmning, så det kan vel også lade sig gøre med bumpklodser. Det var blot en tanke jeg lader gå videre.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Fartkontrol ved vejarbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER