Ordet er frit: At have dyr forpligter

Ordet er frit: At have dyr forpligter

10. maj 2011 - kl. 8:56 - af

Uanset hvilke dyr man måske har, så har man påtaget sig et ansvar, først overfor dyret, dernæst – i mange tilfælde, overfor andre mennesker.

Jeg har længe gået og “holdt mig tilbage”, i forhold til at lade mig inddrage i den, efterhånden håbløse og endeløse, mængde af skrivelser m.m., der gennem tiderne har været, mht. menneskets manglende ansvarsfølelse, når de har f.eks. HUND, som skal luftes offentligt.

Men jeg undres dagligt, flere gange endda, idet jeg selv har 2 hunde, som jeg går lange ture med hver dag, og det er da utroligt så mange hundeejere, som har dårlig ryg, eller som bare ikke mener, at det er værdigt, at stikke hånden i en plastikpose, og samle deres hunds efterladenskaber op, og få dem smidt i en affaldsspand – som der faktisk er en del af rundt omkring.

Èt er, at mange stadig ikke har tilegnet sig den viden, at det rent faktisk er ulovligt at have løsgående hunde, og som gladeligt lader deres hunde spunse af sted, også når der er andre hunde/ejere i nærheden, heraf nogen, som føler sig utrygge ved, at der løber løse hunde rundt, jeg kender et par stykker, som f.eks. er ophørt med at gå tur med deres hunde ved Sønderstrand af samme årsag. Det mindste man kan gøre, for det ER da dejligt for hunden at få lov til at løbe lidt løs, er at man slipper den løs når der ikke er andre i nærheden, og straks tager sin hund i snor igen, når nogen nærmer sig – med el. uden hund.

Noget andet, og virkelig træls, er de mange hundeefterladenskaber…det er utroligt egoistisk, at man blot lader sin hund besørge midt på stier, på åbne steder på stranden hvor alle går, børn leger osv., og på de store græsområder hvor mange også færdes, børn leger osv.. Så er der de rigtig garvede, som kigger den anden vej, når vovsen besørger i indkørsler, forhaver osv..  Det er hensynsløst og uansvarligt, og er også med til at skabe uvilje mod hunde, og deres ejere, vi bliver alle skåret over én kam.

Og så er den der igen…for de som er så ligeglade, og dem er der desværre en del af, de læser ikke dette, og er i øvrigt ligeglade – suk.

Susanne Lynch

5 kommentarer til “Ordet er frit: At have dyr forpligter” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Ordet er frit: At have dyr forpligter”

 • Edel Sørensen

  Susanne Lynch,Jeg er helt enig med dig i alt det du skriver.Jeg har køkkenvindue ud mod ringvejen og rigtig mange,som du skriver,kigger en anden vej mens hunden sætter sig,og går bare videre,som om de ikke har set,hvad hunden har efterladt,HVIS jeg ser det banker jeg på ruden og ser bister ud,men tror hundeejeren tænker : Sikke da en dum kælling.Jeg bliver rasende,hvis jeg træder i en L…

 • Jeg kan altså ikke lade være med at blande mig. I hundeloven står der følgende:

  § 3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem.

  Altså det er IKKE forbudt at have fritgående hund, hvis du har kontrol over den.

  For at være helt sikker har jeg kontaktet kommunen, da der er en mulighed for at lave særregler. Dette er ikke tilfældet i Frederikshavn kommune. De følger Hundeloven.

  Se eventuelt ” bekendtgørelse af lov om hunde ” på
  https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2050

  Fortsat god dag.

  Hilsen Kim

 • Myrna Christensen

  Det er jo så også forbudt at lade “kamphunde” være uden snor og mundkurv. Men det gør jo ikke, at det der kommer ud af den anden ende ikke skal fjernes.
  Ta´ jeres poser med og rydt op efter jer. Alle former for poser kan bruges, så sig ikke, i ikke lige har fåeet købt hundeposer.
  Mor til Amr. Cocker og altid med poser i lommen

 • Inger Frølner

  Ja problemet med hundeluftere kender jeg desværre en del til og har tidligere deltaget i diverse hundelorte-debatter.

  Men det der irriterer mig er at nogle personer tilsyneladende kan finde på at brtuge “en dårlig ryg” som undskyldning for ikke at samle hundens efterladenskaber op.
  Den undskyldning er efter min mening lidt langt ude. Jeg kan godt samle en hunds efterladenskaber op, især efter andre. Og jeg er førtidspensionist pga dårlig ryg. Hvis hundeejerene har så dårliig ryg så må de jo heller ikke være i stand til at passe og pleje deres hund eller for den sags skyld fodre hunden.

  Så hundeejere drop jeres dårlige undskyldninger og ryd op efter jeres hund.

 • jeg må også lige blande mig i den her debat. jeg bryder mig så bestemt heller ik om, at “træde” (kører crosser) i en hundebæ. ulækkert. saml dog op, hundeejere. for mit vedkommende, kan jeg desværre ik komme ned og samle op, men sørger for at min hund besørger hjemme i haven, før vi “går tur” , og det har den altså lært, ligeså let som at gøre den stueren. vedr. pasning af hunden. VRØVL Inger. som bevægelseshæmmet, har man forskellige hjælpemidler i hjemmet, så pasningen kan overhovedet ik sidestilles med en tur i det fri.
  ps. sku i komme forbi en handicappet med hund, og ser at den besørger, så spørg dog om i ik lige sku hjælpe med at samle op. en rigtig flot gestus ville det være. lidt venlighed mod din næste er aldrig af vejen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: At have dyr forpligter ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER