Indvielse af handicapvenlig sti i Lyngså

Indvielse af handicapvenlig sti i Lyngså

1. maj 2011 - kl. 0:29 - af

”Kattegatstien” er navnet på den nye handicapvenlige sti til stranden i Lyngså ved Nørklit. Ca. 50 personer var mødt op lørdag, for i højt solskin og med flagallé, at indvie denne nye sti. Snoren blev klippet over af 2 kørestolsbrugere, Rolf og Elsebeth. Turistchef Inger Grund holdt dagens tale, som vi her bringer i sin helhed.

Det er en stor glæde i dag  – i strålende solskin – at få lov til at åbne den helt nye handicapvenlige sti til stranden, som vi har ønsket i snart mange år.

Og der ER virkelig grund til at lykønske Nørklit Grundejerforening med det flotte resultat, som en første milepæl i rækken af de projekter, man har arbejdet så intenst på at gennemføre, for at gøre området endnu mere attraktivt og besøgsvenligt.

En anden milepæl – den længe ønskede cykelsti fra Sæby til Lyngså – er også påbegyndt i denne uge. En sikker vej for cyklisterne, som snart vil binde Lyngså sammen med Sæby på en helt ny måde.

Men det ER også et fantastisk engagement, der er blevet lagt for dagen af grundejerforeningens bestyrelse:

Ingen havde vel forestillet sig, at der skulle gå 5 år og adskillige afslag fra Miljøstyrelsen, ansøgninger til kommunen og en meget stor bunke af ansøgninger, møder og avisartikler, inden noget så – tilsyneladende simpelt, som at få god adgang til naturen – en simpel sti til vandet – endelig skulle lykkes.

Men : vi befinder os indenfor den meget beskyttede kystzone, som vi selvfølgelig skal passe godt på alle sammen. Det har ind i mellem virkelig været en udfordring for vores ildsjæle i grundejerforeningen .

Mange ville uden tvivl have givet op undervejs, men: ikke mindst Vagn Kraglund og hans kreative gåpåmod har været en dynamo og en garant for, at vi i dag kan glæde os over en fin sti til vandet for dårligt gående, for kørestolsbrugere , for barnevogne og alle os andre, der bare gerne vil gå til stranden.

Da det endelig lykkedes at få en tilladelse igennem her på den gamle redningsvej, var der ikke nogen offentlige kasser, der havde lyst til at betale for en handicapvenlig sti.

Og så begyndte det store arbejde med at søge midler.

Vi  skylder derfor en stor tak til Vanførefonden, Friluftsrådet og Sparekassen Vendsyssels Fond, som tilsammen bidrog med de 100.000 kr. til materialer, som er grundlaget for stien.

Den sidste udfordring har været selve nedlægningen af køregrundlaget, hvor der er gjort en kæmpeindsats fra både bestyrelsen og de lokale beboere, med en god assistance fra Frederikshavn Kommune, for at få belægningen placeret, så den faktisk fungerer – og det har vist krævet en del flere kræfter, end man havde forventet.

Nu mangler vi blot en god skiltning, så man også kan finde vejen, uanset om man kender området eller ej.

Skiltning – også til vores flotte shelter i professorens plantage – og anlæggelse af en enkel sti gennem plantagen – er nemlig en vigtig del af de tanker vi sammen gør os,  for i langt højere grad at udnytte Lyngsås store potentiale for naturoplevelser.

Men først skal vi have klippet snoren til den nye sti og ud at nyde turen til stranden.

Til at lave den ultimative test af vejen har vi både et par kørestolsbrugere og en barnevogn, som nu gerne skulle kunne komme ubesværet til vandet.

Tillykke med denne sti, som vi i dagens anledning vil kalde Kattegat-stien :  Gid den må blive til stor gavn og glæde for lokale og gæster:

Hermed er Kattegatstien åben !

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indvielse af handicapvenlig sti i Lyngså ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER