Diabetes foreningen afholder landsindsamling….

Diabetes foreningen afholder landsindsamling….

30. april 2011 - kl. 1:39 - af

…til Støt Børn med Diabetes den 29 maj 2011, i den forbindelse søger diabetesforeningen indsamlere i hele landet. I Frederikshavn kommune er det Steen Jørgensen, der er koordinator for landsindsamlingen, har du lyst til at hjælpe et par timer med at samle ind, kan du henvende dig til Steen Jørgensen på tlf. 23 47 55 89 eller på mail: a_steen@webspeed.dk.

Diabetes er uden tvivl århundredets epidemi og den største sundhedspolitiske udfordring herhjemme. Hver dag året rundt får et barn i Danmark konstateret diabetes, og tallet stiger voldsomt i disse år. En netop offentliggjort undersøgelse viser, at der i 2020 vil være 70 % flere børn med diabetes.
Hjælp os med at knække kurven, støt med et bidrag eller et medlemskab, din støtte kan hjælpe os med at finde årsagerne til diabetes blandt børn, så vi kan knække kurven. Pengene går bl.a. til rådgivning og kurser for børn, unge og deres familier, hvor de kan lære at leve med sygdommen og tackle dens mange udfordringer.

Når et barn bliver ramt af en kronisk sygdom, lægger det et enormt pres på familien og diabetes er en særlig stor udfordring, fordi det er en sygdom, hvor man som barn og familie selv har ansvaret for den daglige og livsnødvendige behandling. 24 timer i døgnet skal forældrene og barnet forholde sig til samspillet mellem mad, fysisk aktivitet og den rette mængde insulin.

Type 1-diabetes – især hos børn – adskiller sig fra mange andre kroniske sygdomme, fordi den kræver opmærksomhed fra time til time, det er en kæmpe udfordring for barnet og forældrene og udfordringerne ændrer sig i takt med barnets alder og udvikling. Derfor har både børn, teenagere, deres familier og netværk behov for løbende støtte, uddannelse og rådgivning.

Diabetesforeningen støtter forskning, så der på sigt kan findes en kur mod diabetes, forskerne har endnu ikke et bud på, hvorfor især børn og unge rammes af type 1-diabetes. Sygdommen er stadig et mysterium og den kan derfor heller ikke forebygges eller helbredes.

Vi har brug for din hjælp til, at støtte forskningen, så vi på sigt kan finde en kur mod diabetes, til det forebyggende arbejde, så vi kan nedsætte risikoen for at udvikle diabetes og til rådgivning om, hvordan man kan leve med sygdommen
Meld dig allerede nu som indsamler til Landsindsamlingen den 29 maj, vi har brug for din støtte. Du kan også støtte med 50 kr ved at SMS diabetes til 1231.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Diabetes foreningen afholder landsindsamling....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER