Tidligere Østervrå-dreng aktuel på udstilling

Tidligere Østervrå-dreng aktuel på udstilling

15. april 2011 - kl. 12:48 - af

Kunstudstilling: John Kristensen, Løkken udstiller i Østervrå Kulturhus.

Østervrå Kulturforening klar med 14 spændende kunstnere til årets udstilling i Østervrå Kulturhus – Skærtorsdag og Langfredag

Vi glæder os meget til udstillingen i år, fortæller kunstudvalget bag udstillingen. Vi synes selv, at vi har fået sammensat en bred og spændende udstilling med noget for enhver smag. Vi er rigtig glade for, at vi har fået tilsagn fra så mange forskellige kunstnere, særligt glade er vi for tilsagnet fra John Kristensen, Løkken, som jo oprindelig stammer her fra byen.

John Kristensen har boet i Løkken siden 1981, hvor han har indrettet atelier og galleri i et af byens ældste huse, med besøg af rigtig mange mennesker hvert år, på jagt efter et lille maleri til samlingen.

Østervrå Kulturhus har også værker af John Kristensen, og til denne udstilling kan vi så få lov til for et par dage at vise endnu flere af John’s billeder frem, lyder det fra kunstgruppen.

John Kristensen er opvokset i Østervrå, hvor hans forældre havde møbelfabrik i byens tidligere realskole. Jeg elskede, som de fleste børn, at tegne, fortæller kunstneren om sin barndom, og i Østervrå fik jeg en meget inspirerende lærer, Erik Thykær, som opmuntrede mig meget til at gøre noget mere seriøst ved det, og det har jeg så gjort. John Kristensen har levet af maleriet siden 1976, hvor han var med på udstilling for første gang, og fik solgt alle de billeder, han havde med – noget af en debut.

John Kristensen finder sine motiver overalt – fugle, blomster, lysets stråler, søde piger. Desuden har han lavet en del portrætopgaver.

Alsidig udstilling
Udover John Kristensen vil der også blive lejlighed til at kigge på værker af kunstnerne: Anna Johannsdottír, Brønderslev, Birthe Emmering, Frederikshavn, Bo Johansen, Tversted, Figursmeden, Leif Christensen, Vrå, Galleri Strid v/Birthe Strid Hinrichsen, Hjallerup, Grethe Hvass, Sæby, Gurli-Marie Hyllested, Hjørring, Irene Frøsig, Strandby, Kurt Kirkbak, Dronninglund, Lene Toft og Merete Rasmussen, Ålbæk, Pia Krarup, Brønderslev og Rita Engelbrechtsen, Mygdal.

Udstillingen i Østervrå Kulturhus er som sagt åbent Skærtorsdag og Langfredag og alle interesserede er meget velkomne, slutter Østervrå Kulturforening.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tidligere Østervrå-dreng aktuel på udstilling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger