Hopla – vi lever – og vi stavrer….

Hopla – vi lever – og vi stavrer….

6. april 2011 - kl. 11:36 - af

Stavgangen i Voerså blev for flere år siden introduceret af Rigmor Sørensen. Siden den tid har stavgængerne flittigt mødt op på hjørnet af Gåsevej og Østkystvejen hver tirsdag 09.30.

Når klokken falder i slag, går turen ud i området, og alle er hjemme igen til middag. Omkring 10 og 20 kvinder møder der op konstant uanset vind og vejr. Ingen mænd har endnu vovet forsøget med stavkæppene. Alle kommer ud i naturen og bliver luftet godt og grundigt igennem og får dejlig motion. Undervejs bliver der tid til pauser, hvor der nydes kaffe, saftevand, kiks og en hyggesnak hvor verdenssituationen bliver sat på plads. På turene konkurrerer et par af kvinderne om, hvem der kan nå at samle flest flasker og dåser – og se så er der lige pludselig en ekstra lille kapital at score samt ekstra motion af turen ned i grøften og op igen.

Igennem årene har stavgangs-kvinderne flere gange haft instruktører på besøg, der har rettet flittigt på tillagte dårlige vaner. Flere gange har kvinderne også været på udflugter med stavgangskæppene. Turene er blandt andet gået til Livø og diverse destinationer rundt om i Vendsyssel.

Tirsdag 5. april var det tid for kvinderne igen at blive luftet. Der var vindstille, let solskin og temperaturen stod på 11 grader. Et rigtigt flot vejr at komme ud og motionere i. Turen gik ud af Østkystvejen og til højre ad Nordostvej. Pludselig hørtes masser af fuglesang. En hel masse fuglesang mellem hinanden, så det var rigtig svært at skelne hvilke arter, der egentlig var tale om. En enkelt lyd skilnede sig dog ud og havde ikke noget med fuglesang at gøre, men det var den store flagspætte, der trommede meddelelser ud i territoriet til andre spætter om at holde sig væk, for reviret var optaget.

Hvor er vi nu henne? Vi er ved Mølledammen, der ejes af FDF i Aalborg, der har lejr i umiddelbar nærhed. På vej op til dammen forsvinder fuglesangen, og en anden brusende lyd kommer en i møde. Det er Møllebækken, der nu har fået frit løb. Mølledammen har i flere år været totalt tilgroet, og en større naturgenopretning finder i øjeblikket sted. Den gamle bro over bækken og laksetrappen fra 1978 er  fjernet. I øjeblikket ser det lidt trist ud, med al den sorte jord, men om en måned eller to når det hele er færdigt, og naturen rigtig folder sig ud, vil det være et sted, hvor det er værd at søge hen og nyde sin medbragte kaffe og madkurv.

Stavgangskvinderne slog et slag forbi Mølledammen denne dag og blev fotograferet ved bækken.

Tekst og foto: Sandra Buus

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hopla - vi lever - og vi stavrer....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger