Sponsorat til brevduesporten fra Sparekassen

Sponsorat til brevduesporten fra Sparekassen

30. marts 2011 - kl. 0:18 - af

Dronninglund Sparekasse har i flere år støttet Voerså Brevdueforening, der med andre betegnelser også lyder navnet ”DAN 0211 JET”.

Kontrakten med sparekassen var udløbet, og brevdueforeningen søgte om at få den forlænget. Det sagde sparekassen ja tak til, og for ganske nylig var foreningens kasserer, Ole Sørensen, i sparekassen, og underskrive den nye kontrakt og modtage sponsoratet.

Brevduesporten er ikke hel billig for en begynder, men de fleste i foreningen er veletablerede folk hvad brevduer angår. For det første skal der bygges hus og separate rum med skillevæge, købes kurve, laves reder, og duerne skal have specialfoder. Dernæst skal der opavles en flyve- og konkurrencedygtig bestand, der gerne med tiden skulle hente præmier hjem til dueslaget.

Kasserer Ole Sørensen siger.

– Sponsoratet skal vi bruge til omkostninger på vores klubhus på Pingvinvej, brandforsikring, vedligeholdelse, præmier for diverse kapflyvninger, tidtagerure, ringe til ungerne, transport af duer der skal pakkes i kurve på kapflyvningsdagene samt meget mere.

– Hvis vi tager et årsgennemsnit, så har vi tilsammen i foreningen ca. 300 brevduer.

Kassereren er selv en ”gammel ræv” i brevduesporten. Ole Sørensen modtog for to år siden 40 års jubilæumsnål og diplom fra De Danske Brevdueforeninger.

Et andet medlem af brevdueforeningen, Henrik Skoven Larsen, siger.

– I starten af juli måned skal nogle af klubbens medlemmer deltage i en international europæisk  langdistanceflyvning, der udgår fra Barcelona i Spanien, hvilket er en strækning på 1830 kilometer til Voerså. Der er lang vej hjem til det lille Danmark, men vores duer er godt trænet, og vi har materialet til det. For duerne tager det ca. 3 døgn at flyve denne distance.

– Hvis en af os skulle være så heldige at komme mellem præmietagerne, vil der være enorm prestige i det, for her deltager brevduer fra Frankrig, Holland, Belgien, Tyskland, Polen, England og Danmark. Her kommer kun de bedste brevduer med, skulle jeg hilse og sige.

Henrik Skoven Larsen skal selv have brevduer med, i den internationale flyvning.

Tekst og foto Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sponsorat til brevduesporten fra Sparekassen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger