Det lokale engagement i fokus….

Det lokale engagement i fokus….

28. marts 2011 - kl. 0:05 - af

Østervrå Borgerforening ser mange fremtidige brændpunkter, så der er brug for det lokale engagement.

Måske skyldes det manglende kendskab til, hvilke opgaver Østervrå Borgerforening har, men under alle omstændigheder så er antallet af medlemmer i foreningen ikke højt, kunne deltagerne i den årlige generalforsamling konstatere.

Det ført til en længere diskussion om, hvordan det lokale engagement kan højnes. Helt aktuelt er der behov for, at flere byder ind med hjælp til vedligeholdelse af byens grønne områder – bl.a. anlægget og området ved Skovsøen. Der er solide tovholdere til opgaven, men der mangler flere hænder! Det er ikke, som mange fejlagtigt tro, kommunen, der tager sig af den opgave.

Det førte også til en diskussion om tilplantning og pasning af de blomsterkummer, som bestyrelsen fik etableret rundt om i byen sidste år. Resultatet blev, at Poul Wunderov har påtaget sig opgaven.

Der var stor ros til bestyrelsen for valget af en ung båltaler til årets Skt. Hansfest, og ligeledes til initiativet med flere blomsterkummer.

Medlemstallet er for lavt, men hvordan bliver det bedre? Det var også et spørgsmål, der fik en del diskussion, og mange var af den opfattelse, at besøg hos hver enkelt borger en gået af mode, i stedet må bestyrelsen forsøge at få kontakt til borgerne på en anden måde. Det førte til en diskussion om bl.a. en side på Facebook, hvilket allerede er en realitet, men også foreningens hjemmeside undergår p.t. en fornyelse.

Frode Thule Jensen har taget initiativ til, at Østervrå by får en stand på Forårsmessen i Frederikshavn i begyndelsen af april. Han fremlagde forskellige ideer og forslag til standen.

Regnskabet viste et lille underskud, og det fremgik tydeligt, at foreningen har en del forpligtigelser, som de kun kan klarer, hvis der kommer flere kroner i kassen via kontingentet – altså flere medlemmer!!! Kontingentet forbliver kr. 100,- for enlige og kr. 200,- for par, og de kan indbetales på foreningens konto i Spar Nord.

Til bestyrelsen var der genvalg af Rasmus Skrejborg, mens Susanne Andreasen og Mirian Højmark blev valgt i stedet for Claus Falden og Martin Jørgensen. Suppleant blev Poul Wunderov. Revisorer er Jens Aagaard og Knud Hjørnholm.

Bestyrelsen har foreslået en vedtægtsændring for afholdelse af generalforsamling fra februar til marts. Ændringen kommer til endelig afstemning ved næste års generalforsamling.

Konstituering: formand Mirian Højmark, næstformand Morten Hejslet, kasserer: René Pedersen, sekretær Rasmus Skrejborg, aktivt medlem Susanne Andreasen.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det lokale engagement i fokus....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger