Opfordring fra handikappede tages til efterretning

Opfordring fra handikappede tages til efterretning

26. marts 2011 - kl. 9:31 - af

Handikaporganisationer påpeger fredag over for flere danske banker – herunder Spar Nord – at umyndige kunder ikke har samme mulighed for at få en såkaldt højrentekonto som andre kunder. Spar Nord tager nu opfordringen til efterretning og barsler med en ny variant af bankens højrentekonto, hvor banken går på kompromis med de traditionelle krav om binding af den indskudte kapital.

Spar Nord tager handikaporganisationernes opfordring til bankerne om at ændre deres højrentekonti til efterretning. Derfor er Spar Nord nu på vej med en særlig variant af bankens Stjerne Højrente-tilbud, hvor kravene til binding af det kontante indskud ændres.

Netop kravene til binding af det kontante indskud er ofte en hindring for, at umyndige kunder – herunder kunder under værgemål – kan opnå de høje rentesatser på kontant indskud. Det skyldes, at ”Bekendtgørelsen om værgemål” fastslår, at banken med tre måneders varsel til enhver tid skal kunne overføre midlerne til en anden bank eller forvaltning, hvis den umyndiges værge anmoder herom. Og eftersom Spar Nords tilbud om højrentekonti forudsætter en binding af det kontante indskud i 1 – 3 år, har det været i strid med ”Bekendtgørelsen om værgemål” at binde indskuddet på en højrentekonto.

Dispensation fra binding

Den nye variant af Spar Nords Stjerne Højrente bliver skruet sådan sammen, at umyndige får dispensation fra de bindingsperioder på henholdsvis 1, 2, og 3 år, som ellers normalt er en forudsætning for at opnå bankens indlånsrente på 1,50, 2,10 og 2,60 procent.

– Vi arbejder lige nu på en løsning, der sikrer, at kunder under værgemål får akkurat samme muligheder for at opnå de høje renter på indlån, som vi tilbyder andre kunder, siger kommunikationsdirektør i Spar Nord Ole Madsen.

– Vi ønsker naturligvis ikke at diskriminere nogen, men vi er samtidig nødt til at forholde os til den restriktive lovgivning, der gør sig gældende, når det handler om værgens forvaltning af den umyndiges midler, fortsætter Ole Madsen.

Gebyrfritaget

I forbindelse med handikaporganisationernes opfordring til bankerne hæfter Ole Madsen sig i øvrigt ved, at kunder under værgemål i vid udstrækning er fritaget for gebyrer. I Spar Nord er det en særlig afdeling – forvaltningsafdelingen – der tager sig af kunder under værgemål, og det skyldes, at der er en række ekstra opgaver forbundet med den type kunder.

– De typiske ekstraopgaver, der er forbundet med en kunde under værgemål, er eksempelvis at revidere værgemålsregnskabet og korrespondere med statsforvaltningen, hvis værgen ønsker at få frigivet en del af den umyndiges indlån, forklarer Ole Madsen.

– Og selv om der er ekstra opgaver forbundet med kunder under værgemål, så er det ikke noget, vi tager os betalt for, understreger han.

Om Spar Nord

Med 275.000 kunder og mere end 1.500 medarbejdere er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 71 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere oplysninger se: www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opfordring fra handikappede tages til efterretning ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER