Lokale folk var til Samler- og byttemesse i Hjallerup

Lokale folk var til Samler- og byttemesse i Hjallerup

9. marts 2011 - kl. 15:58 - af

For 22. gang var Østvendsyssel Frimærke og Møntklub arrangør af en samler og byttemesse, der altid er blevet afholdt i starten af marts.

– Det er over alt forventning, siger formanden, Jørgen Østerled Andersen, Dronninglund, og fortsætter. Her sidst på dagen er vi nået op på dobbelt så mange besøgende som sidste år. I alt omkring 400 har besøgt os.

Trods et arrangement for børn med en stand var der ikke mange af dem. Her deltog i løbet af dagen ganske få, der fik til opgave at tegne et eget frimærke, deltage i en konkurrence eller lære at opbygge sin egen frimærkesamling. Danmarks Filatelistsforbunds Juniorafdeling under ledelse af Jørgen Jensen stod for børnearrangementet. Det mandlige grå guld var i overtal, men en del kvinder havde også fattet interesse for messen.

Straks dørene ind til formidlingssalget, der var i et særskilt rum, blev åbnet, blev der gået grundigt til værks. Her deltog 75, og der blev solgt 92 % af det udbudte, så det har været en rigtig god dag, slutter formanden.

Rigtig mange samlere havde slæbt både kufferter og albums med. Det er tungt at slæbe rundt med, og nogle samlere havde indrettet små sirlige tohjulede transportvogne på to hjul til de tunge albums, hvilket gjorde det hele absolut nemmere at komme rundt med.

Nogle få handlere var også til stede, og her kunne samlerne få suppleret alle mangler til hjemmets samlerværelse vedrørende udstyr til frimærker og mønter. Her var alt hvad hjertet kunne begære. Bjørn Nørskov fra Brovst havde det meste af en lastbilfuld med til samlerne. Ud over frimærker og mønter var der blandt andet også 30.000 postkort fra hele landet samt en del julekort. Her gik samlerne ivrigt til værks for at finde ældre kort med gamle frimærker på, og motivet var måske endda fra deres egen by. Muligheden var der i hvert fald.

På spørgsmålet om der også bliver byttemesse næste år svarer formand Andersen.

– Selvfølgelig gør der det. På besøgstallet kan vi jo se, folk elsker den slags.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale folk var til Samler- og byttemesse i Hjallerup' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger