Analyse viser fortsat optimisme i nordjysk erhvervsliv

Analyse viser fortsat optimisme i nordjysk erhvervsliv

26. februar 2011 - kl. 1:58 - af

Optimismen fortsætter blandt de nordjyske virksomheder, der forventer fremgang i ordrer og eksport i 1. kvartal 2011. Til gengæld er der lidt længere udsigter til en positiv afsmitning på beskæftigelsen.

Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet har i samarbejde med Vækstforum Nordjylland offentliggjort en ny analyse fra Nordjysk Konjunkturbarometer. Analysen tager temperaturen på det nordjyske erhvervsliv ud fra virksomhedernes meldinger om den faktiske udvikling i 4. kvartal 2010 og deres forventninger til 1. kvartal 2011.

Ordreindgang og eksport giver ikke umiddelbart udsigt til beskæftigelse
Virksomhedernes forventninger til 1. kvartal 2011 ligger på et relativt højt niveau Sammenlignet med 4. kvartal 2010 har virksomhederne især positive forventninger til ordreindgang, eksport og resultat, mens deres forventninger til beskæftigelse er mere afdæmpede. De store virksomheder er mest optimistiske, og virksomheder inden for industrien ser lysere på fremtiden end virksomheder inden for bygge- og anlæg.

Virksomhederne er blevet bedt om at vurdere, hvorvidt den pågældende økonomiske størrelse vil være større, uændret eller mindre i den betragtede periode sammenlignet med den tidligere periode.

Kommentar fra Vækstforum Nordjylland:
– Virksomhedernes optimisme og forventninger om stigende eksport bekræfter vigtigheden af vores satsning på innovation og globalisering. Det er afgørende, at virksomhederne får omsat deres idéer til nye eller forbedrede produkter, der kan konkurrere både nationalt og internationalt. Nu mangler vi bare, at optimismen også bliver omsat i øget beskæftigelse, så vi kan gøre indhug i den alt for høje ledighed, siger Ulla Astman, der er formand for Vækstforum Nordjylland og regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Kommentar fra Institut for Økonomi og Ledelse, AAU:
– Det forholdsvist positive billede, som tegner sig, tyder på, at virksomhederne omkostningsmæssigt er gearet til et spirende opsving. Det er især interessant, at forventningerne til 1. kvartal er så positive i lyset af, at 1. kvartal som regel er et lavpunkt i forventningsbilledet. Udfordringen bliver nu at sikre en stadig produktivitetsvækst, siger Jesper Lindgaard Christensen, der er lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

Vækstforum Nordjylland har siden 2007 investeret i alt 1,03 mia. kr. i udvikling af det nordjyske erhvervsliv for at skabe øget vækst og flere arbejdspladser. Midlerne stammer dels fra Region Nordjyllands regionale udviklingsmidler og dels fra EU’s Strukturfonde.

Den seneste udgave af konjunkturbarometret findes under menupunktet ”Links og filer” øverst til højre på Vækstforum Nordjyllands hjemmeside. Barometret dækker udviklingen fra 4. kvartal 2010 til 1. kvartal 2011.

Se seneste udgave af Nordjysk Konjunkturbarometer

Nordjysk Konjunkturbarometer
Nordjysk Konjunkturbarometer udarbejdes af Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet. Barometret bygger på svar fra 532 repræsentativt udvalgte nordjyske virksomhedsledelser vedrørende deres forventninger til udviklingen i en række økonomiske variable i det kommende kvartal – sammenholdt med den faktiske udvikling i det foregående kvartal. Læs mere om Nordjysk Konjunkturbarometer på hjemmesiden: www.business.aau.dk/njk

Vækstforum Nordjylland
Vækstforum Nordjylland er et samlet forum for regional erhvervsudvikling. Her mødes erhvervsliv, viden- og uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedets parter og offentlige myndigheder i et stærkt partnerskab for at styrke erhvervsudviklingen i Nordjylland. Læs mere om Vækstforum på hjemmesiden: www.vaekstforum.rn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Analyse viser fortsat optimisme i nordjysk erhvervsliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER