En succeshistorie – Kunst ud til skolerne

En succeshistorie – Kunst ud til skolerne

19. februar 2011 - kl. 0:07 - af

Et bidrag fra Spar Nord Fonden i Sæby, Frederikshavn og Skagen sikrer, at Frederikshavn Kunstmuseum har råd til at gennemføre projektet ”Kunst ud til skolerne” og lave en afsluttende udstilling med exlibris udført af eleverne selv.

– Responsen fra skolerne har været enorm. 21 ud af 24 skoler sagde ja til at få exlibris-udstillingen på besøg. Vi havde ikke regnet med, at projektet ville blive så positivt modtaget, så pludselig have vi problemer med finansieringen. Heldigvis løste Spar Nord Fonden problemet for os, fortæller Klaus Rödel, formand for Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling.

Det var tidligere kulturminister Carina Christensen, som opfordrede museerne til at være mere opsøgende. Det fødte idéen til ”Kunst ud til skolerne”. Skolerne har på skift besøg af udstillingen i 3-4 uger, og Klaus Rödel udtrykker stor tilfredshed med forløbet.

– Exlibris er kunst i børnehøjde. De kan forholde sig til det, og vores kunstformidler Keld Bech har oplevet en meget stor interesse fra både børn og lærere, når han har været ude på skolerne. Børn er jo meget spontane, så Keld er altid kommet tilbage hertil opladet med energi efter sine besøg på skolerne. Det er ikke sidste gang, vi laver et projekt i denne stil, og vi vil gerne fortsætte dette projekt uden for Frederikshavn Kommunes grænser, siger Klaus Rödel.

Udstillingen, som skolerne har haft hængende, er opbygget specielt med henblik på formidling til børn og unge. Ørnevejens Skole og Privatskolen i Sæby slutter med at have udstillingen, inden børnenes egen exlibris-udstilling i perioden fra 7.-27 maj vises på første sal i Frederikshavn Biblioteks udstillingsareal.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En succeshistorie - Kunst ud til skolerne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger