Bellis Blomster er klar til Valentins Dag

Bellis Blomster er klar til Valentins Dag

9. februar 2011 - kl. 9:32 - af

På mandag er det atter den 14. februar, og det betyder samtidig, at alle blomsterforretninger i Danmark har lynende travlt, det er nemlig endnu engang blevet Valentins Dag. Mange glemmer det i farten, og derfor bliver det hele ofte lidt hektisk, fortæller Elinor fra Bellis Blomster i Sæby. Hun opfordre, som sidste år alle der vil benytte lejligheden til at give blomster, til at bestille dem i forvejen. Derved undgår kunderne den lange ventetid, og vi kan i ro og fred kæle om hver enkelt buket, inden det for alvor går løs, men vi er bestemt klar til dagen, så ingen kommer til at gå forgæves, fortæller hun.
Afholdelse af Valentinsdag i Danmark er en forholdsvis ny tradition, men det gør det jo ikke mindre hyggeligt og dejligt, slutter Elinor, der ser frem til en dejlig dag i de røde hjerter- og kærlighedens tegn.

– Men hvad er der så lige med den her Valentinsdag – den er kendt som “De elskendes Helligdag”. På denne dag udveksler forelskede par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver.

Valentinsdag er i moderne tid blevet sat i forbindelse med den gamle romerske højtid Lupercalia, men ikke alle forskere er dog enige i dette. Festivalen Lupercalia blev afholdt den 15. februar til ære for en af de romerske guder, Lupercus, og en række ritualer som skulle sikre frugtbarhed, var et vigtigt element i festen.

Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikker. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret, og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bellis Blomster er klar til Valentins Dag ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger