Hans Jørgen Kaptain kan i morgen fejre 40 års jubilæum

Hans Jørgen Kaptain kan i morgen fejre 40 års jubilæum

31. januar 2011 - kl. 12:44 - af

Advokat Hans Jørgen Kaptain, har den 1. februar 2011 40 års jubilæum i advokatfirma HjulmandKaptain.

Kaptain er en af de mest fremtrædende erhvervsadvokater i Nordjylland. Han er bestyrelsesformand eller bestyrelsesmedlem i en række væsentlige nordjyske virksomheder, bl.a. Nordjyske Bank, Aktieselskabet Sæby Fiske-Industri, Stiholt Holding A/S, Skagerak Holding A/S, Elworks A/S, Dafolo A/S, Ann Birgitte og Niels Ørskov Christensens Familiefond m.fl.

Kaptain er student fra Randers Statsskole. Kaptain blev cand. jur. i 1971 med årgangens bedste eksamen, og blev umiddelbart derefter ansat i det advokatfirma, som han fortsat er aktiv deltager i. Kaptain modtog beskikkelse som advokat i 1974 og blev samme år medejer af advokatvirksomheden. Kaptain fik møderet for landsret i 1974 og møderet for højesteret i 1979.

Kaptain har været en af nøglepersonerne i udvikling af Nordjyllands største advokatfirma, Advokatfirma Hjulmand-Kaptain, der i dag har afdelinger i Aalborg, Sæby, Frederikshavn, Hjørring og Aarhus, og i alt ca. 120 ansatte. Da Kaptain i 1971 kom til det daværende Advokatfirma Mehlsen & Kristensen i Sæby, havde advokatfirmaet 2 advokater og 6 sekretærer. Der er således sket en betydelig udvikling af advokatfirmaet i de 40 år, Kaptain har deltaget. Kaptain har været bestyrelsesformand og administrerende partner i Advokatfirma HjulmandKaptain i en årrække, men har nu overladt disse hverv til yngre partnere.

Kaptain har under sit virke som advokat været aktiv deltager i advokatpolitisk arbejde, og har bl.a. været formand for Advokatrådets Kredsbestyrelse, medlem af Advokatrådets Erhvervsudvalg og Selskabsretsudvalg og i dag er han bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen Danske Advokater. Kaptain er endvidere formand for Danske Advokaters generationsskifteudvalg og medlem af Danske Advokaters retssikkerhedsudvalg. Kaptain virker lejlighedsvis som dommer i Det Danske Voldgiftsinstitut.

Kaptain har været godsforvalter og formand for bestyrelsen for Voergaard Slot siden 1993. I hans formandsperiode er det lykkedes at bibeholde slottet som en af Nordjyllands fremtrædende seværdigheder.

Kaptain er bestyrelsesformand i Skagen Museum.

Kaptain har været aktiv i lokalsamfundet og har bl.a. været skolekommissionsformand, formand for Idrætsforeningen Skjold i en 7-årig periode og formand for Nordjyllands Hallens Fond i 16 år. Kaptain har været en af initiativtagerne både til etablering af nyt idrætsanlæg med klubhus og boldbaner for Idrætsforeningen Skjold, og etablering af Nordjyllands Hallen.

Kaptain er politisk aktiv for Venstre, og har været byrådsmedlem i Sæby fra 2001-2005 og byrådsmedlem og vice-borgmester i Frederikshavn Kommune fra 2005-2009.

Hans Jørgen Kaptain er gift med Birgit Kaptain, med hvem han har 2 børn – Thomas og Anne. Kaptain har 3 børnebørn. Den store passion er, udover familien, golf og rejser.

Jubilæet markeres med en reception på Restaurant Gråanden, Hotel Jutlandia, Frederikshavn, fredag den 4. februar 2011 kl. 13-16.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hans Jørgen Kaptain kan i morgen fejre 40 års jubilæum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER