Begyndere snusede til konkurrenceplanet

Begyndere snusede til konkurrenceplanet

30. januar 2011 - kl. 1:26 - af

VM for begyndere er et helt nyt tiltag for springgymnaster, der får lov til at mærke suset fra de landsdækkende konkurrencer.

I længere tid har instruktører og bestyrelser i Springteam Nordjylland (STN), Springteam Sæby og FG 90, Frederikshavn talt om at lave noget for de yngste gymnaster i deres foreninger. Niveauet til konkurrencerne, er efterhånden blevet så højt, at de yngste og nybegynderne indenfor springgymnastik har meget svært ved at markere sig, fortæller Charlotte Kokholm fra STN.

Vi søgte og fik lov til at lave et Vendsyssel Mesterskab – VM. Et stævne med dommere, pointgivning og medaljeoverrækkelse præcis som til de landsdækkende konkurrencer. På den måde kan vore gymnaster få en fornemmelse af, hvordan det er at være med til konkurrencer, forklarer Charlotte Kokholm.

Planen er at VM skal afholdes hvert år, og det skal gå på skift mellem deltagende foreninger. Vi vil meget gerne have kontakt til andre klubber i Vendsyssel, så vi kan bliver endnu flere.

Østervrå Idræts- og Kulturcenter dannede rammen om det første stævne. Deltagerne var begyndere og let øvede i mikrohold til og med 7 år, minihold til og med 11 år og makrohold til og med 15 år. Deltagerne var opdelt i puljer og konkurrere til tre discipliner – bane, trampet og rytme.

Det blev et meget vellykket stævne. Publikum mødte talstærkt frem og bakkede flot op om de unge gymnaster. Forældre og bestyrelsen hjalp hinanden med afviklingen.

Inden præmieoverrækkelsen hyggede gymnaster og instruktører sig sammen med fælles madpakker i hallen og kulturhuset. Publikum – de måtte pænt venter.

Præmieskamlerne blev stillet frem, medaljer og diplomer overrakt. Vinderne blev hyldet af publikum og fotograferet, som det hører sig til. Springteam Nordjylland deltagere hentede en guld, en sølvmedalje samt to bronzemedaljer, og det er vi meget stolte over, forsikre Charlotte Kokholm.

Forårsopvisning
Springteam Nordjylland vil nu koncentrere sig om forårets opvisninger, som altid er spændende. Vi har også deltagere med til konkurrence i stortrampet, og så er der selvfølgelig DM med vores A-piger, slutter Charlotte Kokholm.

Fakta:
Stævnet var tilrettelagt af Charlotte Kokholm, Lissi Grøntved, Svetlana Pedersen og Birthe Dybdahl sekunderet af formand Wia Scholten.
Sponsorer til stævnet: MT Auto v. Martin Thomsen, Hørbylund, Kærsgaard Super Best Østervrå, Fakta Østervrå, Dagli Brugsen, Hørby, Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt og Butik LL v/Leo Ibsen

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Begyndere snusede til konkurrenceplanet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger