Den digitale skole i Frederikshavn Kommune

Den digitale skole i Frederikshavn Kommune

23. januar 2011 - kl. 1:11 - af

Velfærdens Innovationsdag 2011, med Mandag Morgen som hovedarrangør, er den største danske konference med fokus på velfærdsinnovation. Her præsenterer KMD og Frederikshavn Kommune den kommunale, digitale vision for skolevæsenet: ”Den digitale skole er en realitet i 2014 – og alle er engageret i den”

Visionen, og den medfølgende strategi, er udarbejdet i samarbejdet med kommunens skoler i løbet af 2010, og de frederikshavnske politikere kvitterede for det grundige og visionære arbejde ved at budgettere med udgifter til både anlæg og drift – i alt 25. mio. kr. i årene 2011 til 2014.

– Vi har lavet en ambitiøs vision som samtidig kan realiseres. Vi ved, at digitalisering er vejen frem på skoleområdet såvel som på de øvrige velfærdsområder. Her har vi en gennemarbejdet vision, strategi og handlingsplan for, hvordan Frederikshavn Kommunes skolevæsen kan styrke folkeskolerne ved aktiv inddragelse af it – og vi har stillet den nødvendige økonomi til rådighed for udmøntningen af strategien, fortæller Børne- og ungdomsudvalgets formand Paul Rode Andersen (SF).

Af digitaliseringsstrategien fremgår det, at digitale læremidler fremover skal være undervisningsmidler på lige fod med alle andre undervisningsmidler, at digitale læremidler skal vælges med et pædagogisk formål, og at de nødvendige digitale løsninger skal være til stede på alle kommunens skoler.

– Vi lægger overliggeren højt, når vi siger, at vi i løbet af de næste tre til fire år skal integrere it i undervisningen i så høj en grad, at det er blevet en integreret del af hverdagen for alle i vores skole. Men jeg mener, at det både er opnåeligt og nødvendigt. Børn og forældre er meget digitalt aktive, og den virkelighed har vi en forpligtelse til at afspejle i folkeskolen. Når vi samtidigt kan opnå en højere kvalitet i undervisningen, se potentialer for større integration og differentiering undervisningen samt højne vores videndeling i skolevæsenet, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i det, erklærer Skolechef Arthur Corneliussen, Frederikshavn Kommune.

Strategien er udarbejdet med KMD som samarbejdspartner. Et samarbejde som kommunen har været meget tilfreds med, og som også KMD har oplevet som  givende.

– Vi har haft et samarbejde, hvor begge parter har kunnet byde ind og skubbe til udviklingen. Projektet har resulteret i et spændende resultat i form af en usædvanligt godt gennemarbejdet og visionær strategi med både politisk ejerskab og medarbejderopbakning, fortæller chefkonsulent Bettina Lundgaard fra KMD, der også sammen med andre kommuner arbejder med de digitale udfordringer i folkeskolen. – Sammen med Frederikshavn Kommune er vi kommet skridtet længere. Derfor står vi sammen her på Velfærdens Innovationsdag og præsenterer, hvordan vi kan skabe rammerne for, at folkeskolens inddragelse af IT i undervisningen kan styrkes og udvikles.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den digitale skole i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER