Danmarks eneste sundhedsråd inviterer til dialog

Danmarks eneste sundhedsråd inviterer til dialog

7. januar 2011 - kl. 0:10 - af

Frederikshavn Kommunes Sundhedsråd inviterer nu alle borgere til dialog om sundhed.www.frederikshavn.dk kan borgerne følge rådets arbejde, og de er velkomne til at komme med idéer og synspunkter om sundhed.

Frederikshavn Kommunes sundhedsråd er unikt, for så vidt jeg har kunnet undersøge, så er der ikke andre kommuner i Danmark, der har et centralt sundhedsråd. Politisk er der stort fokus på borgernes sundhed, og os, der sidder i rådet, brænder for at bidrage til, at kommunens sundhedspolitik, bliver til virkelighed”, udtaler Sundhedsrådets formand Lisbeth Kjelgaard Erlandsen og siger endvidere ”Vi inviterer nu alle borgere, foreninger, interessegruppe til at komme med gode idéer og forslag. Målet er i sidste ende, at flere har fokus på sundhed til gavn for os alle i kommunen. Men Rom blev jo ikke bygget på en dag, så derfor har Sundhedsrådet prioriteret forskellige indsatsområder, og det første, vi sætter særligt fokus på, er MOTION OG BEVÆGELSE”, pointerer Lisbeth Kjelgaard Erlandsen, der repræsenterer skolebestyrelserne i kommunen.

”Sundhedsrådet har valgt at se på sundhed ud fra et helt livsperspektiv”, supplerer næstformand Anders Broholm (byrådsrepræsentant og formand for Sundhedsudvalget). ”Vi vil meget gerne have input fra lokale, der er beskæftiget på hele det sundhedsfaglige område. De mange input skal bidrage til at Sundhedsrådet får et overblik over, hvilke tilbud og muligheder, der er for motion og bevægelse, for børn, unge, voksne og ældre her i kommunen.”

Sundhedsrådet skal bidrage til at:

• Fremme indsatsen med forebyggelse i sundhedsfremme i Frederikshavn kommune.

• Forstærke indsatsen med at fremme social lighed i sundhed.

• Holde fokus på og foreslå nye mål for sundhedsområdet.

• Styrke samspillet mellem interessenter på sundhedsområdet og fungere som bindeled mellem borger og kommune.

• Virkeliggøre sundhedspolitikken.

Sundhedsrådet består af 13 medlemmer, der er udpeget for en 4 årig periode. Rådet består af både offentlige og private repræsentanter:

2 medlemmer fra byrådet: Anders Broholm og Bruno Müller

1 medlem fra idrætsforeninger i kommunen: Bente Elisabeth Lund

1 medlem fra ældrerådet: Jytte Schaltz

1 medlem fra handicaprådet: Steen Møller

1 medlem fra distriktsudvalget: Niels-Ove Vestergaard

1 medlem fra boligforeningerne i kommunen: Jens Erik Kristensen

1 medlem fra skolebestyrelserne: Lisbeth Kjelgaard Erlandsen

1 medlem fra erhvervsrådet: Cai Møller

1 medlem fra beskæftigelsesrådet: Søren Visti Jensen

1 medlem fra integrationsrådet: Elizaveta Zhukova Wilhelmsen

1 medlem fra de praktiserende læger: Lis Haack Olsen

1 medlem fra patientorganisationerne: Jane Siim

Se mere på www.frederikshavn.dk

Skriv: ”Sundhedsrådet i søgefeltet øverst til højre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks eneste sundhedsråd inviterer til dialog' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER