Slumpning og fusing er ren terapi

Slumpning og fusing er ren terapi

28. december 2010 - kl. 1:20 - af

Et kursus i glas åbnede en helt nyt verden for Mirian Højmark, der for alvor har sat gang i de kreative ideer og tanker.
Mirian Højmark fra Østervrå har altid arbejdet kreativt med sine hænder, og med mange forskellige materialer. For fire år siden meldte hun sig til at glaskursus, og det var som en helt ny verden åbnede sig. Det ene kursus blev til flere og interessen for det spændende materiale bare vokser og vokser.

Værksted
En mand og hans kælder, blev for år tilbage en velkendt sætning i en julekalender, men på Liljevej i Østervrå, er manden skiftet ud med en kvinde, for når Mirian går i kælderen, så er hun i sit es. I kælderen er hun rigtig godt i gang med at få etableret et fint lille værksted – godt hjulpet af en god ven, som også er flittig til at byde ind med gode løsninger til både indretning og udstyr til produktionen – og ikke mindst det rette håndelag til at føre disse ideer ud i livet.
Når jeg går i kælderen, tænder radioen og tager fat på mit glas, så er jeg bare i en helt anden verden, forsikre Mirian Højmark, for mig er det ren terapi, som jeg i den grad nyder og slapper af med – og tiden, den flyver bare af sted!

Bestillingsopgave
I starten lavede jeg mange af de gængse glasting, men efterhånden har jeg fået mere og mere min egen stil, forklarer Mirian Højmark. Lidt sjovt var det, da jeg fik en bestillingsopgave, som kort og godt lød – Kan du lave en gris? Det havde jeg godt nok aldrig prøvet, men som udgangspunkt plejer jeg at sige, at der ikke er noget, som ikke kan lade sig gøre – i hvert tilfælde ikke før det er prøvet, griner Marian Højmark.
Griseprojektet, det udviklede sig til en hel lille serieproduktion, som det aktuelle firma bl.a. bruger til repræsentation – en lille glasplade med logo + gris, to eksemplarer er i øvrigt røget til Rusland, og det synes jeg da er lidt sjovt, smiler Mirian Højmark.

Inspiration
Inspirationen henter jeg mange forskellige steder, selvfølgelig ved at se, hvad andre lave i glas, men også i eks. keramik el. lignende. Jeg kan også få en ide på en tur i byen eller i naturen.
Ideer, som jeg gerne fortæller mine nærmeste om, forklarer Mirian, så meget, at det vist ikke er helt fri for, at familien har fået et lidt anstrengt forhold til glas, for jeg er konstant på jagt efter nye ideer, og ser både her og der muligheder.

Brænderiet
En helt rigtig ovn, der skulle der også til, så Marian holdt øje med brugt markedet, og pludselig en dag var den der, og det end da så tæt på som i Sindal. Handlen blev gjort, og heldigvis var vores lokale kranfirma – NH-Løft med på at klare den tonstunge flytteopgaven. En ikke helt nem opgave, især ikke det sidste stykke ind i kælderen, men de klarede det rigtig flot, forsikre Mirian.

MH Glaskunst
Alt er efterhånden ved at være på plads i det lille værksted, og nu er der også kommet små navneetiketter, for det lille værksted hedder MH Glaskunst.
Her kan de besøgende opleve at Mirian har arbejdet med båd slumpning og fusing. Det er kommet til udtryk i små relieffer, ikoner, engle, huse, skilte, flasker, figurer, skåle og meget meget mere.
I øjeblikket har hun også udstillet nogle af sine ting lokalt hos Salon Bebob og blomsterbutikken Potentilla. Jeg tager gerne mod bestilling, men interesserede er også velkommen til at kigge indenfor i kælderen, slutter Marian Højmark, mens hun lægger sidste hånd på en flok engle.
Kig også på hjemmesiden www.mh-glaskunst.dk

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slumpning og fusing er ren terapi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER