Jule-koncert på slot  bliver en tradition

Arkivfoto

Jule-koncert på slot bliver en tradition

7. december 2010 - kl. 15:50 - af

Lokale nordjyske kræfter gav tilhørerne i den propfyldte og smukt julepyntede riddersal på Sæbygaard Slot en koncert-oplevelse så stor, at en ny tradition synes skabt – nemlig en årlig jule-koncert på slottet.

Der blev lagt ud sidste år med Lions Club Sæby som arrangør. I år havde Sæbygaards Venner overtaget arrangørrollen. Støtteforeningens formand, Arne Stoffersen, lagde i sin velkomst ikke skjul på, at han håbede, at jule-koncerten bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

Formandens ønske går givet i opfyldelse. For fremmødet var stort og underholdningen med den dejlige musik og sang af en sådan karat, at det vil være både synd og skam, hvis ikke der følger en gentagelse næste år.

Julekoncerten i riddersalen strakte sig over to og en halv time med hele tre afdelinger og to pauser, hvor der kunne købes forfriskninger i de tilstødende gemakker.

Koncertens program bestod først og fremmest af kendte og mindre kendte julemelodier, både danske og udenlandske og nogle i helt nye udgaver. Flot og godt.

Kapelmester Knud Erik Thrane var på under hele koncerten, der indledtes med en afdeling med ud over ham selv ved keyboardet, Niels Østergaard Larsen (guitar), Ejvind Burholt (saxofon), Frede Burholt (harmonika) og ikke at forglemme Henrik Engqvist på trommer.

Efter den første pause blev scenen overtaget af Tine Lilholt på fløjte og sangerinden Tina Siel, akkompagneret af Knud Erik Thrane. De gav flere prøver på numre fra deres nye jule-cd. Også de høstede fortjent bifald, og klapsalverne blev ikke mindre efter deres indslag i tredje og sidste afdeling, der sluttede med, at alle otte nævnte dannede et festligt band. Da kom stemningen for alvor i top, og bifaldet ville næsten ingen ende tage.

Tilhørerne var tydeligvis tilfredse og kunne konstatere, at også lokale kræfter kan levere en koncertoplevelse af de store. Den var de mange frivillige fra støtteforeningen ligeledes med til at skabe. Også at alle gik fra koncerten i høj julestemning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jule-koncert på slot bliver en tradition' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger