Danish Crown leverer bedste resultat nogensinde

Danish Crown leverer bedste resultat nogensinde

26. november 2010 - kl. 10:36 - af

Det er et konkurrencedygtigt og stærkt Danish Crown, der gør årets resultat op. Det samlede resultat er 1,648 mia. kr. mod 1,164 mia. kr. sidste år, og den massive fremgang er især skabt af reducerede omkostninger i Danmark og markante resultater i de udenlandske selskaber.

– Der ligger en stor indsats bag det gode resultat, og derfor er vi også meget glade for at kunne præsentere det. Jeg tør godt sige, at uden det meget målrettede arbejde med DC Future, ville vi ikke stå med den konkurrencedygtighed, vi har i dag – og heller ikke med det resultat, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen, som understreger at en lang række faktorer har indflydelse på resultatet.

– Den rekordhøje indtjening i især de udenlandske afdelinger er en del af DC Future, og den har bidraget betragteligt til resultatet. Men vi har i løbet af året også haft en særdeles gunstig afsætning på verdensmarkedet, og her betyder vores kendskab og adgang til markeder som især Rusland og Asien meget. Derudover har vi set meget lave finansieringsomkostninger, som også bidrager, siger Kjeld Johannesen.

Sammenlagt udbetales 1,316 mia. kr. til selskabets ejere – det er den højeste restbetaling i selskabets 20-årige historie. De fordeler sig med 75 øre per kg. til soandelshavere, 95 øre til slagtesvin-andelshavere og 1,25 kr. til kreatur-andelshavere.
Der er der nu balance mellem ind- og udbetalinger på DCs andelshaverkonti. Det betyder, at den fulde restbetaling udbetales kontant til alle andelshavere med over otte års anciennitet.

– Finanskrisen ude på landet er ikke forbi, og der er brug for pengene. Derfor er der også grund til at markere, at vi i dag er konkurrencedygtige, når det handler om afregningen til landmændene. Danish Crown præsterer i år markedets højeste pris til landmændene ved stalddøren, og det gør en stor forskel, siger bestyrelsesformand i Danish Crown Niels Mikkelsen.

Han understreger, at de danske landmænd fortsat er under hårdt økonomisk pres, og at en fortsat konkurrencedygtighed er en nødvendighed.

– Konkurrencedygtigheden hænger nøje sammen med de rammevilkår, både primærproduktionen og kødbranchen er underlagt, og her mangler politisk vilje. Da vi søsatte DC Future, fik vi løfte om et lettelse af de politiske særbyrder for 300 mio. kr., og det løfte mangler vi at se indfriet, siger Niels Mikkelsen.

Udover en rekordstor restbetaling sker der en betydelig forøgelse af egenkapitalen. Heraf kan en del henføres til engangsindtægter og praksisændringer.

– Vi står over for en spændende udvikling i Danish Crown, men det er en udvikling, som kræver finansiel soliditet og ekstra kapital. Det er en ansvarlig beslutning, som gør det muligt at forfølge de ambitiøse mål, der er sat i DC2015, siger Kjeld Johannesen.

Igennem de seneste år er Danish Crown blevet en stadig mere international koncern. I dag er ca. 35 pct. af medarbejderne beskæftiget i Danmark, mens resten af koncernens arbejdspladser ligger uden for landets grænser.

– Det er en naturlig udvikling for en virksomhed, som afsætter ca. 90 pct. af produktionen i udlandet. Desuden er en stadig reduktion af produktionsomkostningerne nødvendig, hvis vi skal bevare konkurrencedygtigheden. I dag ligger 84 pct. af vores forædlingsaktiviteter uden for Danmark, og det er forudsætningen for, at vi kan slagte de danske slagtesvin i Danmark – og dermed fortsat have et betydeligt antal arbejdspladser herhjemme, siger Kjeld Johannesen.

Han understreger, at udfordringerne ikke er forsvundet, selv om der er grund til at fejre årets resultat.

– Vi er ikke i mål med det punkt i DC Future, der handlede om lønomkostningerne, og det skal vi, hvis vi skal fortsætte i dette positive spor. Vi kan ikke belave os på lave renteomkostninger og gunstige markeder – virksomhedens produktionsøkonomi skal være robust nok til at kunne klar udsving – også på den lange bane, siger Kjeld Johannesen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown leverer bedste resultat nogensinde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER