Markante personligheder i Nordjyske Bank

Markante personligheder i Nordjyske Bank

25. november 2010 - kl. 10:30 - af

Markante personligheder gennem tiden var i centrum ved et arrangement i Nordjyske Bank.

Bjarne Thorndals kendskab og underholdende måde at portrættere nogle af tidens mest markante beboere i og omkring Jyske Ås var et rigtigt populært tilbud i Nordjyske Banks afdeling i Østervrå. Interessen for at høre alle de muntre historier var så stor, at vi måtte flytte arrangementet til Kulturhuset, så der kunne bliver plads til de næsten 90 deltagere, fortæller Tanja Houmann fra banken.

Bjarne Thorndal indledte med at beskrive området omkring Jyske Ås, hvilke betingelser de folk, der boede der levede under, og på den måde kom han rundt om nogle af de mest kendte personligheder, også de mere excentriske.

Tilhørerne kunne således høre om Spring- Thammes, der solgte sin husbestyrerinde for en flaske brændevin, men han var også mand for at kunne ruge kyllinger ud – 30 af gangen – 15 under hver arm.
Søren Rynke – Vendsyssels sidste huleboer, der boede i en jordhule på Nymøllevej, og Allerupdrengene fra Østergaard i Allerup. Personligheder, der også er skrevet bøger om.
Aftenen blev krydret med Johannes Haddings digte på vendelbomål, inden beretningerne gik over til at handle om Wolle Soldat og malkepigen Mette Sophie fra Wormholt og Skovfamilien fra Stagsted, der fik selvbestaltet socialhjælp m.fl.

Bjarne Thorndal fortalte også om Ole Føltved, der blev forstander for den første baptistmenighed på egnen.

Et helt igennem underholdende arrangement, hvor aftenens foredragsholder også fik noget med hjem, da et par at deltagerne kunne fortælle ham, at de var efterkommere til nogen af de nævnte personligheder.

Tove Jensen, Østervrå blev den heldige vinder af aftenens konkurrence, hvor Nordjyske Bank havde sat to flasker vin på højkant.
Banken var vært ved sandwich, øl, vand og vin, som blev ledsaget af en livlig snak og en god stemning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Markante personligheder i Nordjyske Bank' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger