Julens råstof myter, legender, og fakta

Julens råstof myter, legender, og fakta

25. november 2010 - kl. 15:51 - af

Er titlen på Sæby museums juleudstilling, der åbner  den 2. december 2010, og løber frem til den 28. januar 2011.

Udstillingen fortæller i små og uafhængige fortællinger om nogle af julens mange elementer, og traditioner. Dem der udgør det råstof, hvoraf man plukker, for at skabe det der er ”vores jul.”

F.eks. vil nissen med familie befolke kælderen.

Ideen til udstillingen er hentet i kirkens syv/ni læsninger. En tradition der oprindelig kommer fra England, en tradition der nu  har bredt sig til Danmark. De syv/ni læsninger beretter om den kristne tro, fra skabelsen, over syndefaldet, op til frelserens fødsel. Her er det ikke kirkens historier, men julens myter og legender der er i fokus.

Børn der besøger museets juleudstilling, har mulighed for at deltage i et lidt utraditionelt billedlotteri. Brikkerne til spillet vil være gemt rundt omkring i museet. Lidt ligesom en skattejagt. Der er også mulighed for at slappe af fra julestressen i museets kælder, med at nørkle en lille ”ekstra”  nisse.

I forbindelse med juleudstillingen vil vi gerne have beretningen om jeres lidt sjove eller skæve juletraditioner, til fornøjelse for, eller som inspiration til andre besøgende.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julens råstof myter, legender, og fakta ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER