Julemarked hos Blå Kors med kaffe og rundstykker

Julemarked hos Blå Kors med kaffe og rundstykker

23. november 2010 - kl. 1:50 - af

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er snart ved at være tid til Blå Kors årlige julemarked. Det finder i år sted lørdag den 27. november, og for 29. gang slår begge Blå Kors butikker i Sæby dørene op og byder indenfor med kaffe og rundstykker til de morgenfriske.
I genbrugscentret på Gl. Ålborgvej er der denne dag åbent fra 9.30 – 12.30, og der er halv pris på det meste i butikken undtagen juleting. I møbelgenbrug på Sophus Falcksvej er der åbent fra 10 – 13, og her er der halv pris på alt i butikken undtagen juleting.
Finanskrisen og den tilstundende juletid har ikke betydet nogen nedgang i handelen i genbrugsbutikkerne, snarere det modsatte. Der myldrer altid med kunder uanset tidspunkt på dagen, så der er nok at rive i for de mange frivillige medarbejdere, som gerne vil gøre en forskel og en indsats for at hjælpe andre mennesker.
Butikken på Gl. Ålborgvej har en stab på ca. 25 medarbejdere, som ekspederer kunder samt efterser og klargør de mange forskellige effekter og de store mængder tøj, som Blå Kors modtager og videresælger. I møbelgenbrugen på Sophus Falcksvej er der godt 30 frivillige medarbejdere. Denne butik står endvidere for begge butikkers kørselstjeneste såsom afhentning og udbringning af møbler, afhentning af effekter fra opstillede Blå Kors containere med mere.
Blå Kors Danmark, der er en frivillig organisation, som bygger på det kristne liv og menneskesyn, har haft kontakt og genbrugscenter i Sæby siden juni 1982 og de to butikker er særdeles velbesøgte. Resultatet af de mange frivilliges indsats kunne i 2009 således opgøres til ca. 1 million kr. Pengene bruges i forbindelse med Blå Kors arbejdet med henblik på at skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er lagt i ruiner af alkohol og andre rusmidler. Organisationen yder således rådgivning til alkoholramte familier, også for børn af alkoholafhængige. Den har behandlingscentre, hvor man er med til at hjælpe alkoholafhængige tilbage til livet samt ambulatorium, væresteder og botilbud, hvor der drages omsorg for de misbrugsramte.
De frivillige er enige i, at det er et godt formål at arbejde for. Det bærer lønnen i sig selv, når man ser misbrugere bliver hjulpet.
Det daglige sociale fællesskab blandt medarbejderne er dog også af stor betydning. Alle glæder sig til at komme på arbejde, og de glæder sig til at møde kunderne, hvoraf mange kommer hver dag, ikke kun for at handle, men også for at snakke.
Alt dette kunne imidlertid ikke lade sig gøre uden varerne, som modtages fra områdets mange gavmilde personer. Dette er hele grundlaget for Blå Kors’s virke. Der skal derfor lyde en stor og varm tak til alle, som har skænket Blå Kors varer, og som har handlet i forretningerne. Det er derfor alle medarbejdere en glæde at præsentere varerne på bedste vis, så den pågældende forretning fremstår som en attraktiv forretning.
Der sælges meget tøj i Blå Kors, men det tøj, der af forskellig årsag ikke bliver solgt, sendes videre til Balkan-missionen, så der er ikke noget, der går til spilde. Ligeledes sendes en del legetøj til Red Barnet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julemarked hos Blå Kors med kaffe og rundstykker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger