Det kan blive dyrt for nordjyderne at holde varmen

Det kan blive dyrt for nordjyderne at holde varmen

21. november 2010 - kl. 5:52 - af

Er brændeskuret tomt, kan det blive en dyr fornøjelse at fylde det i år.

Lige nu køber danskerne brænde i hidtil uset omfang, oplever brændeforhandlere. Den stigende efterspørgsel får priserne til at stige.

Priserne på brænde er generelt steget 15-20 procent siden samme tidspunkt sidste år, vurderer Netto Brænde og OK, der sælger brænde fra tankstationer og direkte til private. Det skyldes især den usædvanligt kolde vinter sidste år.

»Fordi det var meget koldt i en lang periode sidste vinter, fik mange brugt deres brændelagre i bund, ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa. Derfor er der mangel på brænde på det europæiske marked, og det påvirker prisen«, siger Lene Bonde, kommunikationschef hos OK til politiken.dk

Også de danske statsskove oplever en markant stigning i efterspørgslen på brænde fra private.

Cirka 20 procent mere brænde er i år blevet fragtet fra de danske statsskove hjem til private brændekurve i forhold til sidste år, vurderer Peter Hviid, specialkonsulent for salg af træ i Skov- og Naturstyrelsen.

»Vi har solgt mere, end jeg kan huske, at vi har solgt nogensinde før fra statens skovarealer. Mange har skullet købe stort ind for at have brændsel nok til denne og kommende fyringssæsoner efter sidste års kolde vinter«, siger han.

Vi fyrer mere
Samtidig med at mange gamle brændeovnsejere fyrede brændebeholdningen af sidste år, ser flere brændesælgere, at der er kommet en del nye kunder i butikken. Det gælder blandt andre Silvan.

»Vi oplever, at danskerne fyrer mere. Flere har fået øjnene op for, at det kan være en billig måde at varme op på, og samtidig er det mit indtryk, at flere fyrer for hyggens skyld«, siger Thomas Juul Buchholt, indkøbs- og marketingdirektør i Silvan.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det kan blive dyrt for nordjyderne at holde varmen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger