Natteravnene byder unge op til dans

Natteravnene byder unge op til dans

20. november 2010 - kl. 0:26 - af

Mere dans – mindre druk. Det er budskabet fra Natteravnene til de unge i byens natteliv de kommende uger. Her er Natteravnene på gaden med et balkort til de unge piger.

– Det er vigtigt for os ikke at komme med løftede pegefingre, når vi skal tale med de unge om natten. Med balkortet har vi en sjov og anderledes indgang til en snak om alkohol, siger Hanne Legaard fra Natteravnene i Sæby

”Dans med mig” kampagnen er et samarbejde mellem Natteravnene og Bryggeriforeningen, der sammen forsøger at bidrage til en fornuftig alkoholkultur og et trygt natteliv, fortæller kampagnechef i Bryggeriforeningen Mikael Kelk.

Mange af de unge har formentlig aldrig før haft et balkort i hånden. Ideen er, at drengene skal skrive sig på kortet for at få en dans. Balkortet er samtidig en opfordring til, at de unge slutter aftenen af på dansegulvet i stedet for i hegnet.

På balkortet er der en konkurrence. Hvis man MMS’er et foto af et udfyldt balkort med teksten ”dans” til 1231, deltager man i en konkurrence om at blive fotomodel for en dag.

Forældre i fokus
Al forskning viser, at forældrene har afgørende betydning som rollemodeller for de unge, når det gælder alkohol. Dialogen mellem teenagerne og deres forældre er også et vigtigt led i kampagnen. Mange forældre har nemlig svært ved at tale med deres teenagere om alkohol og sætte grænser, når det gælder alkohol og fester.

– Og ligesom de unge har forældrene en række forestillinger om alkohol, der ikke altid har helt hold i virkeligheden. Forældrene kan gøre meget. For eksempel kan de fortælle deres børn, at unge i dag faktisk starter senere med at drikke end tidligere, at de unge rent faktisk drikker mindre end tidligere og at langt de fleste unge drikker moderat. Det kan forældrene læse mere om i en folder, som vi har med ud på skoler og ungdomsklubber samt på forældrehjemmesiden www.klarsnak.com, siger Hanne Legaard.

Unge kan læse mere på: www.erduklar.com Forældre kan læse mere på: www.klarsnak.com

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Natteravnene byder unge op til dans' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER