Ren samvittighed – frem for rigdom

Ren samvittighed – frem for rigdom

13. november 2010 - kl. 2:01 - af

Sæbygaards Venner har taget initiativ til, at portræt-samlingen af Arenfeldt-slægten bosat på Sæbygaard Slot nu er fuldendt. Det skete med afsløringen af et portræt af Gudrun Tuttle, Sæby – malet af Sæby-kunstneren Jørgen Agerbæk.

Gudrun Tuttle var sammen med sin lillebror, Julius Arenfeldt, det sidste søskendepar på den gamle herregård, mens det var i privateje.

Portrættet af hende blev ved afsløringen placeret i havestuen ved siden af broderens portræt. I lokalet er også placeret et portræt af deres far, afdøde godsejer Julius Frederik Arenfeldt, mens et portræt af deres afdøde mor, Ragnhild Wergeland Arenfeldt, hænger i det lokale på slottet, hvor der findes et omfattende galleri af tidligere tiders beboere på slottet.

Ved afsløringen rettede Julius Arenfeldt en stor tak til sin søster, Gudrun Tuttle og sagde bl.a.:

– Kære storsøster jeg kan fortælle dig, at vi har det rigtig hyggeligt alle os, som hænger på væggene her på dette skønne sted – og vi ønsker dig hjertelig velkommen iblandt os.

– Når Sæbygaards Venner har taget dette initiativ, skyldes det naturligvis din herkomst og det faktum, at du har ydet en stor indsats for gamle Sæbygaard.

– Selv om vi havde gennemført en fuldkommen uproblematisk bodeling efter vore forældre, så var det ingen selvfølgelighed, at du uden videre accepterede mine yderst vidtgående planer og dispositioner med vort fælles hjem, Sæbygaard. Men også i denne sag støttede du mig fuldt ud.

– Vi afviste Tvind-imperiet og Bukowskis inventarvurdering. Det kunne have betydet et liv i rigdom, men vores samvittighed fik os til at vælge en løsning, som vi kan leve med til vores dages ende – såvel i forhold til os selv, vore forfædre, vores efterkommere og det lokalsamfund, vi er en del af. For hele Sæbygaard-sagen viser du desuden din indforståelse i form af aktiv deltagelse i ”Vennerne”s intense indsats på og for den perle, som Sæbygaard udgør. Og du gør det med glæde.

Formanden for Sæbygaards Venner, Arne Stoffersen, glædede sig over placeringen af endnu et portræt af et Arnefeldt-familiemedlem på slottet.

Han tilføjede, at Gudrun Tuttle i dag en bærende kraft i Slotscaféen, der drives af frivillige:

– Vi kan se, hvordan du nyder at være til stede i dit tidligere hjem. Du er en flittig og udholdende kvinde, ikke kedelig at være i selskab med, saglig, rolig og pligtopfyldende. Jeg vil ønske, at vi i mange år endnu kan glædes over Sæbygaard sammen, sagde Arne Stoffersen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ren samvittighed - frem for rigdom ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger