BDO udgiver bog om “Regeljunglen på fire hjul”

BDO udgiver bog om “Regeljunglen på fire hjul”

10. november 2010 - kl. 10:09 - af

Salget af biler steg i årets første ni måneder med 35 procent. I september blev der indregistreret knap 20 procent flere varebiler end i samme måned sidste år. Der er med andre ord igen kommet fart på bilmarkedet og bilparken vokser.

Det samme kan man sige om de skatte-, moms- og afgiftsregler, der gælder for biler. Mængden af disse vokser også.

”Reglerne omkring beskatning af biler er mange. Så mange at hverken virksomheder eller privatpersoner kan hitte rede i dem. Det er fortællingen om de basale regler, der med undtagelser og undtagelsernes undtagelse har vokset sig urimeligt store”,  vurderer statsautoriseret revisor Morten Kallehauge, fra BDO i Sæby – en af landets største revisions- og rådgivningsvirksomheder.

I BDO har man netop lagt sidste hånd på en bog med titlen ’Biler – en guide til skat, moms og afgifter’.

I bogen gennemgås reglerne for beskatning af firmabiler, herunder undtagelsesreglen for specialkøretøjer. Den betyder, at man kan køre i firmaets bil mellem hjemmet og arbejdet uden at skulle beskattes af fri bil.

”En glimrende regel, der i praksis dog volder en del besvær, fordi der ikke findes en klar definition på et specialkøretøj,” anfører statsautoriseret revisor Morten Kallehauge.

Også reglerne for udbetaling af skattefri kørepenge gennemgås i bogen. Der er i denne forbindelse lagt vægt på arbejdsgiverens pligter. Et overset område, vurderer statsautoriseret revisor Morten Kallehauge:

”Mange virksomheder er desværre i overhængende fare for at komme til at hænge på en skatteregning, ofte fordi de ikke kender reglerne ,” udtaler han.

Leasing af biler er blevet meget populært i de senere år. Bogen indeholder derfor også afsnit herom, herunder om forskellen på deleleasing og flexleasing.

”Vi synes, at reglerne er unødigt komplicerede. Faktisk ser vi flere muligheder for forenkling. Desværre er der næppe politisk opbakning til radikale ændringer,” vurderer statsautoriseret revisor Morten Kallehauge.

Henvendelse om BDO´s bilbog – der kan downloades via BDO.dk/biler – kan ske til Karina Gadekær Hansen på telefon 99 89 14 00  eller via e-mail til saeby@bdo.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger