Ordet er frit: Ungdomsbrandkorps

Ordet er frit: Ungdomsbrandkorps

10. november 2010 - kl. 0:29 - af

Ifølge Beredskabsinfo, har Ungdomsbrandkorpsene fremgang, flere unge fatter brandslangen, når de skal finde sig en fritidsbeskæftigelse, det er blevet populært at “gå til brandmand” og de eksisterende ungdomsbrandkorps får flere medlemmer, således at der nu er 13 ungdomskorps.
Ungdomsbrandkorpsene skaber mere ansvarsfulde børn og unge og ”De små brandmænd lærer alle de grundlæggende ting, så de kan klare brandmandsuddannelsen på to år mod de normale fire år”.

I år afholdtes den første sommerlejr for ungdomsbrandkorps, hvor omkring 550 unge brandmænd og -kvinder mødes i Korsør. Ungdomsbrandkorpsene er en anderledes fritidsaktivitet, der skaber mere ansvarsfulde børn og unge og som samtidig skal hjælpe redningsberedskaberne med rekruttering af frivillige brandmænd, hvilket er vigtigt for beredskabskorpsene.

Flere unge skal have muligheden, for at få viden om førstehjælp, hjertemassage. elementær brandbekæmpelse og røgdykning som er en del af pakken, når børn og unge på landets 13 ungdomsbrandkorps en gang om ugen mødes og leger brand. Ungdomsbrandkorps er ”brandmandsuddannelsen i børnehøjde” og flere er på vej.

Vi håber at finde vej til nogle af dem, der hænger på gaden og laver ballade, og give dem indblik i, hvad brand og redning egentlig er – at man godt kan hjælpe, uden at det kræver så meget siger, siger René Carlsen, formand i Korsør Ungdomsbrandkorps og fortæller, at de har ”omvendt nogle deciderede lømler”.

En rapport om ungdomsbrandkorps fra analyseinstituttet BONNÉN & Partners med speciale i samfundets beredskab anbefaler, at ungdomsbrandkorps samarbejder med SSP om at nå socialt udsatte unge. SSP gør det godt, men ungdomsbrandkorps kan hjælpe til og sørge for, at de unge får en sund fritidsinteresse, få dem væk fra gaden og samtidig skabe respekt om uniformen, siger chefanalytiker hos BONNÉN & Partners, Preben Bonnén.

Rapporten konkluderer også, at såfremt ungdomsbrandkorps skal blive en bred succes i Danmark, må uddannelsen formaliseres. Vi vil gerne gøre det nemmere økonomisk at drive ungdomsbrandkorps ved bl.a. at få dem koblet på de tilskudsrammer, der er i dag inden for fritidstilbud til unge, siger han.

Her er en mulighed for at få de unge mennesker væk fra gaden og lære dem noget meningsfuldt og samfundsnyttigt og på sigt kan de afløse de brandfolk som går på pension. Da vi i Frederikshavn kommune bruger mange penge via Frederikshavnerordningen til idrætsforeninger, så skulle det også kunne være muligt at finde nogle penge til dette projekt. Jeg håber virkelig at Beredskabet og Kommunen vil tage dette op – det er virkelig en win win situation, for alle parter.

Venlig hilsen
Steen Jørgensen
Medlem af C.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Ungdomsbrandkorps' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER