Hvem kan hjælpe Lokalhistorisk Forening?

Hvem kan hjælpe Lokalhistorisk Forening?

9. november 2010 - kl. 1:07 - af

Lokalhistorisk Forening for Voerså og Omegn har igennem tiderne gjort et stort stykke arbejde for at samle gamle postkort og billeder ind fra byen og omegnen. Netop disse billeder fortæller en hel del lokalhistorie, og for ganske nylig dukkede et postkort op, der ikke tidligere var kendt. En privatsamler fra byen måtte ”bløde” hele 95 – kroner på internetsiden QXL for at få fingre i kortet, der er blank på bagsiden – altså uden frimærke og tekst.
Postkortet viser nogle personer, der er fotograferet ved den østlige ende af den gamle dansesal, på den nu nedbrændte Voerså Kro. Postkortet er sandsynligvis fra omkring 1930, men det er ikke helt sikkert. Personerne på billedet er dem, Lokalhistorisk Forening gerne vil have sat navne på, men hvem er de? Kan nogen hjælpe, send da venligst en mail til voersaavvs@10mb.dk
Ud over Lokalhistorisk Forening er der et par private storsamlere af postkort fra området. Ved fælles hjælp har der været foretaget en optælling, for at finde ud af hvor mange postkort der egentlig var blevet udgivet gennem tiderne, fra den lille landsby der pt. har ca. 650 indbyggere.
Resultatet af optællingen blev omkring 110 forskellige postkort + det løse, der udgør nogle få stykker fra omegnen. En del af postkortene er selvfølgelig med de samme motiver, men fra flere forskellige årstal.

Tekst Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem kan hjælpe Lokalhistorisk Forening?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER