Tag med på Sognerejse til Israel i det nye år

Tag med på Sognerejse til Israel i det nye år

7. november 2010 - kl. 12:21 - af

Sidst på vinteren bliver der mulighed for at komme på 14 dages sognerejse til Israel. Det er fra d. 21. februar til d. 7. marts. Her kan man komme lidt væk fra kulden, og få en oplevelse for livet. Her bliver der mulighed for at møde mange af de bibelske steder, og meget andet historie, færdes i en meget varieret natur, en meget forskelligartet befolkning, og et moderne samfund, der kun har udgjort et selvstændigt land i lidt over 60 år, og som jo også stadig rummer mange konflikter.

Vi kommer både til det nordlige Israel, herunder Haifa og Akko ude ved Middelhavet, og Genesaret Sø, længere mod øst. Vi kommer til Jeriko og Det døde Hav, til Jerusalem, der på mange måder er verdens navle,  og til Betlehem hvor Jesus blev født, og som nu ligger i palæstinensisk område. Vi skal også til  badebyen Eilat, og til Sinai Bjerg i Ægypten, hvor Moses fik lovens tavler. Vi kommer også gennem Negev Ørken, med dens mange beduiner og og til den moderne by, Tel Aviv. Dette og meget andet, som vil fremgå af det program, der er fremlagt i Kirken, og som findes på kirkens hjemmeside.

Rejseledere er Solveig og Keld Skovgård, hos hvem man også kan få yderligere informationer.

I forbindelse med turen bliver der to Israelsaftner, som en slags forberedelse til turen. Det bliver 31. januar og 14. februar. Selv om man ikke tager med på turen, er man alligevel meget velkomne til at møde op. Og man kan godt være med på turen, selv om man ikke er med disse aftner. Tilmeldingsfrist er 20. december.

2 kommentarer til “Tag med på Sognerejse til Israel i det nye år” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Tag med på Sognerejse til Israel i det nye år”

  • Emil Skovgaard Andersen

    Det her er et meget meget uetisk og ukristeligt projekt taget den systematiske og brutaliserede måde hvorpå den Israelske stat og bosætterne fordriver og begår overgreb mod den palæstinensiske befolkning på vestbredden (Kristen såvel som muslimsk) og fratager denne selv de mest bassale menneskerettigheder og muligheden for at leve et værdigt liv.

    Det er meget meget kritisabelt set i forhold til hvorledes den Israelske stat har udnyttet det fundamentalistiske Hamas til at omdanne Gaza til et veritabelt fængsel der mest af alt får en til at tænke på de jødiske ghettoer under krigen.

    Det er meget meget kritisabelt set i forhold til hvorledes palæstinensere bosat i Israel behandles som andenrangs mennesker i det israelske samfund og udsættes for konstant diskrimination.

    Israel får på mange måder det hedengangne apartheid til at fremstå som et åbent og inkluderende samfund.

    Den her sognerejse burde boykottes også af arrangørerne, i stedet burde man besøge de ældgamle kristne palæstinensiske og etiopiske menigheder på vestbredden.

    MvH
    Emil S Andersen

  • En kommentat til kommentaren

    Som arrangør og rejseleder for sogneturen til Israel, har jeg følgende kommentarer.

    For det første: Vi skal også besøge palæstinensiske kristne på Vestbredden, både i Jeriko og Betlehem, ligeson vi skal se et palæstinensisk industriprojekt i Betlehem, hvor der både er tilknyttet muslimer og kristne. Og for øvrigt skal vi også til Sinai i Egypten. For mig er det vigtigt at møde ansigter fra begge parter i konflikten i Mellemøsten. Og sidst jeg var i Betlehem gav palæstinensere der for øvrigt udtryk for, at de er glade for, at vi kommer som turister.

    For det andet: Der sker også meget i Israel og det øvrige Mellemøsten, som jeg ikke bryder mig om, og tager afstand fra. Jeg synes bare ikke man kan udpege en af parterne som skurken, og den anden som helten eller offeret. Meget af konflikten bunder i gensidig mistillid og mistænksomhed, der igen har baggrund i historiske forhold.

    For det tredje: At tage til Israel er for mig ikke det samme som at godkende alt, hvad den israelske regering foretager sig, ligesom det ikke er en godkendelse af alt, hvad lederne på Vestbredden foretager sig, at vi besøger der. Skulle man anlægge den målestok, var der mange af de velbesøgte rejsemål, man skulle droppe.

    Så jeg tager med glæde til Israel, til Vestbredden og til Egypten. Andre må så selv afgøre, om de vil med.

    Med venlig hilsen Keld Skovgård

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tag med på Sognerejse til Israel i det nye år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger