Ny behandling mod slidgigt i Sæby

Ny behandling mod slidgigt i Sæby

5. november 2010 - kl. 10:22 - af

En ny behandlingsmetode udviklet af danske forskere og introduceret for Sæbynitterne hos BeneFiT Sæby Fysioterapi på Stationspladsen, giver håb for de omkring 500.000 danskere, som plages af stive og smertende led.

Forskerne bygger den nye behandling på regeneration af cellerne i det beskadigede led. Modsat traditionel gigtmedicin og kirurgi genopbygger den nye behandling cellerne i det slidte led på en måde, så patienterne oplever mindre stivhed og dermed større bevægelighed.

Metoden er helt ny inden for gigtbehandling og bryder med opfattelsen af gigtmedicin og kirurgi som de eneste alternativer i gigtbehandlingen. Udgangspunktet for behandlingen er påvirkning af leddet og de omkringliggende strukturer hvorved celler aktiveres og miljøet i og omkring leddet forbedres.

– Den nye behandling er baseret på elektriske impulser, som kan trænge helt ind i leddet for at påvirke cellevævet og øge celleaktiviteten. Vores forskning viser, at det fører til reduceret stivhed samt øget funktionalitet i det behandlede led, fortæller Steen Dissing, professor dr.scient. ved Panum Instituttet, Københavns Universitet.

– Sammen med en gruppe forskere fra Danmark har han skabt den nye behandling. Nu efter flere års intensiv forskning er behandlingen Re5 introduceret for slidgigtpatienter.

En af de første patienter, som har prøvet behandlingen, er Birthe Bo, der igennem flere år har døjet med rygsmerter. ”Jeg mærkede allerede efter første behandling stor effekt på mine smerter og på bevægelighed i ryggen. De reducerede smerter og den øgede bevægelighed gjorde, at jeg igen kunne cykle, køre bil og spille golf. Og det har godt nok været godt for humøret og min livskvalitet”

Men Birthe Bo er ikke den eneste patient, som har haft glæde af Re5. Re5 er klinisk dokumenteret ved et større videnskabeligt studie på Glostrup Hospital reumatologiske afdeling. Studiet viser, at behandling med Re5 øger bevægeligheden signifikant hos gigtpatienter.

Re5 er en medicinsk godkendt behandling til slidgigtpatienter. Behandlingen tilbydes hos etablerede fysioterapeuter, som kender leddets opbygning og funktion og sikrer et sammenhængende behandlingsforløb for patienten.

BeneFiT Sæby Fysioterapi har stået for Re5 behandlingen til Birthe Bo og kan bekræfte effekten af behandlingen. – I min hverdag har jeg haft stor glæde af Re5 behandlinger til patienter med slidgigt i for eksempel knæ, hofte og lænderyg. Men også en måske overset patientgruppe i fysioterapien er patienter med gigt i hænderne, hvor Re5 har vist sig at være særdeles virkningsfuld, siger Fysioterapeut Thomas Borup.

Er man interesseret i at høre mere om Re5, så afholdes der informationsmøde for alle interesserede Mandag d. 8. November kl. 19.00 i BeneFiT Sæby Fysioterapi på Stationspladsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny behandling mod slidgigt i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger