Jagt på arkivalier fra lokalområdet

Jagt på arkivalier fra lokalområdet

31. oktober 2010 - kl. 0:23 - af

”Fra svundne tider”
Medlemmerne af Lokalhistorisk Forening for Lyngså og Omegn jagter i øjeblikket på livet løs efter arkivalier fra området.
Foreningen holder til på Kulturhuset Værestedet i Lyngså, og i foreningens efterårs-medlemsblad fortæller formand Ole Christensen om, hvad foreningen især er interesseret i.
Det drejer sig om skriftligt materiale såvel i trykt form som håndskrevet. Uanset om det er gamle fotos, gård- og personbilleder, skudsmålsbøger, telefonbøger, legitimationskort, dåbs- og vielsesattester, gamle skolebøger, avisudklip, sange – ja kort sagt alt muligt materiale fra fortiden.
I bladet fortæller Ole Christensen også at foreningen har en større samling af ældre gårdmalerier, men mener det ville være dejligt, hvis alle gårde i Lyngså og omegn var indlemmet i arkivet. Hvis det eventuelt er billeder, man selv ønsker at bevare, vil foreningen gerne låne dem til affotografering.
Netop gårdmalerier er i disse tider aktuelt. Foreningen har mandag 8. november et foredrag på Værestedet med Niels Bendsen.
Foto. Medlem af bestyrelsen for Lokalhistorisk Forening for Lyngså og Omegn, Henning Bjerg, Hjallerup, læser her om Lyngsås historiske fortid. Gårdmaleriet er malet af P. J. Pedersen, Ulsted, midt i 1920-erne og viser ”Dalen” i Mølholt. Maleren var også kendt under navnet ”Skryds Peter”.
Tekst og foto Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jagt på arkivalier fra lokalområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger