Kvindeskikkelser i Bibelen – Er bibelen kun for mænd?

Kvindeskikkelser i Bibelen – Er bibelen kun for mænd?

23. oktober 2010 - kl. 0:47 - af

Sogneaften i Østervrå Kulturhus sætter fokus på kvinderne i Bibelen.

Sognepræst Tine Lindhardt, Fredens Sogn i Odense kommer til Østervrå Kulturhus den 26. oktober til en Sogneaften med temaet Kvindeskikkelser i Bibelen. Det er menighedsrådene i Torslev og Østervrå Sogne, der står bag denne aften, hvor der for alvor kommer fokus på kvinderne i Bibelen.
Undertiden hører man nogen sige, at Bibelen kun er for mænd. Den er skrevet af mænd, den handler om mænd – ja, selv Gud og hans søn er mænd. Kvinderne er helt væk!
Det er en helt forkert tolkning, for selvfølgelig er der kvinder i Bibelen – Sara, Rebekka, Rakel, Ruth, Tamar, Batseba – for blot at nævne nogen af de mest markante. Hvis man ser rigtig efter, så spiller kvinderne og fortællingerne faktisk en større rolle i Bibelen, end man lige skulle tro, når man tænker på, at Bibelen er blevet til i et mandsdomineret samfund, lyder budskabet fra aftenens gæst, og hun vil uddybe det med kvindefortællinger, der ikke kun handler om familie og børn, men også om snarrådighed og handlekraft, om list og snilde og om at finde sig rum inden for rammer, der undertiden er ganske snævre.
Det hele bliver til en fortælling – ikke kun om kvinder, men om os alle sammen – mænd og kvinder, børn og voksne – dengang, nu og i tiden, der kommer.
Billetterne sælges ved indgangen, og der serveres kaffe og småkager i løbet af aftenen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvindeskikkelser i Bibelen - Er bibelen kun for mænd? ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER