Kunstuger – et nyt koncept fra Toppen af Danmark

Kunstuger – et nyt koncept fra Toppen af Danmark

19. oktober 2010 - kl. 14:16 - af

Kom tættere på kunsten og kunsthåndværket – Tættere på kunstneren og kunsthåndværkeren

Hvad er Kunstuger – Arts & Crafts?
Som en del af helårsturismeudviklingen sætter Toppen af Danmark fokus på kunst og kunsthåndværk i to uger om året uden for højsæsonen. Disse uger kaldes ”Kunstuger – Arts & Crafts” og ligger i 2011 i uge 20 og uge 38.

I disse uger samarbejder kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og museer om at skabe nye oplevelser for turisterne. Målet er, at disse uger med en række af nye tilbud inden for kunst og kunsthåndværk, kan friste turister til at vælge disse uger som ferieuger/dage.

Kunstugerne skal være uger, hvor man kommer tættere på kunsten og kunsthåndværket – tættere på kunstneren og kunsthåndværkeren. Det skal ske gennem arrangementer, som er mere end en udstilling, et åbent galleri eller en åben butik. Der skal være tilbud om noget ekstra, f.eks. at kunstneren præsenterer sine værker i galleriet, gæster selv prøver at lave kunsthåndværk, glaspusteren og blomsterbinderen arrangerer kursus i design af buketter i glasvaser, at geologen og skulptøren indbyder til ”Leg og kunst i sandet”, at kunstbutikken holder arrangement med præsentation af anderledes julegaver fra Lysets Land osv.

Hvorfor holde kunstuger?
Kunst og kunsthåndværk udgør et væsentligt oplevelsesprodukt i Toppen af Danmark, repræsenteret af omkring 200 kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og museer. Udvikling af eksisterende og nye oplevelser indeholder et stort potentiale, når det  gælder helårsturismeudvikling.

Kickoff-konference 2010
9. november 2010 kl. 16.30 – 21.30 på Hjørring Bibliotek holder Toppen af Danmark konference for kunst og kunsthåndværk. Konferencen er kickoff-konference for kunstugerne. Der er sammensat et spændende program for konferencen, bl.a. kommer livsstilsanalytiker Jørn Duus, kendt fra tv-programmet ”Kender du typen”. Han vil komme med bud på hvad fremtidens turist ønsker sig af sin ferie – og hvad kunst og kunsthåndværk kan byde på i denne sammenhæng. Musiker og komponist Michael Slot Pihl kommer og spiller noget af sin musik. Nyt koncept ”Kunstuger – Arts & Crafts” præsenteres og nye ideer og samarbejder skabes i workshoppen ”Kunstuger.

Hvad skal der komme ud af konferencen?
På konferencen dannes lokale grupper af mennesker, som alle er interesserede i kunst og kunsthåndværk eller som arbejder med det. Grupperne samarbejder om at udvikle og udbyde arrangementer i kunstugen, hvor man kommer tættere på kunsten og kunsthåndværket – tættere på kunstneren og kunsthåndværkeren. Målet er, at der i Toppen af Danmark er arrangementer hver dag i kunstugerne. Arrangementer, hvor turister kan opleve noget nyt, noget spændende og anderledes – og hvor erhvervet får flere gæster og dermed større omsætning.

Læs mere på lysetsland.dk >Partnerforum >Naturen+ >Kunst og kunsthåndværk

Vedhæftet er foto, som kan benyttes i forbindelse med omtale af kunstugerne og konferencen.

Kontakt:

Inger Grund Petersen, turistchef i Sæby

Tlf. 98 46 12 44

Eller

Lisbeth Derry, projektkoordinator Naturen+
Tlf. 98 42 31 49
Email: Lisbeth@toppenafdanmark.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kunstuger - et nyt koncept fra Toppen af Danmark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER