Pigerne holder åbent hus i LERHULEN

Pigerne holder åbent hus i LERHULEN

13. oktober 2010 - kl. 0:04 - af

Tre piger med hang til keramik slår lørdag den 16. oktober dørene op til deres lille hyggelige værksted på Brinken i Østervrå.

Nisserne er brændt – og klar til at komme ud i verden, lyder det fristende fra Mette Laursen, Ulla Louring Sørensen og Britta Sørensen, der alle tre er helt bidt af at arbejde med ler. Tilsammen kalder de sig Lerhulen, som samtidig også er navnet på deres lille værksted, hvor de arbejder med deres store passion – keramik. Vi har hen over sommeren lavet en hel del nisser foruden kærestepar, klovnebilleder, damer, små skåle og meget andet, fortæller den kreative trio, som gerne vil vise alle herlighederne frem.

Sidste år holdt vi også åbent hus i efterårsferien, hvor vi havde lovet at tænde vores raku-ovn, så man havde mulighed for at se den spændende brændingsteknik. Desværre drillede vejret– det var både regn og stærk blæst – og så kan vi ikke brænde, forklarer Britta Sørensen. Nu vil vi gerne gøre et nyt forsøg og håber selvfølgelig, at vejrguderne vil være os mere venlige stemte denne gang.

I raku-brændingen brændes leret i en ovn med gasbrænder, hvorefter det afkøler i savsmuld og til slut vaskes i vand. En proces, der er meget svær at kontrollere. Det er f.eks. altid meget spændende om tingene kan holde til hele processen. Leret går rent bogstaveligt gennem ild og vand, og derfor kan vi aldrig være helt sikre på, hvad der kommer ud i den anden ende.

Vi kan kun opfordre alle, der har lyst til kigge forbi vores værksted på Brinken 12 i Østervrå, lørdag eftermiddag den 16. oktober, hvor de som sagt kan følge brændingen, men også gå på opdagelse i det righoldige lager. Vi har kaffe på kanden hele dagen, lyder det fristende fra de tre keramikpiger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pigerne holder åbent hus i LERHULEN' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger