Taking it to the Streets – Karizma kommer!

Taking it to the Streets – Karizma kommer!

6. oktober 2010 - kl. 0:31 - af

Lørdag den 9. oktober præsenteres det første Karizma projekt ude i virkeligheden i Frederikshavn Kommune.
Mange har med spænding ventet på hvad det var Karizma kunne, og nu begynder projekterne at dukke frem. Karizma kulturprogrammet er Kultur og fritidsudvalgets nik til den nye kulturchefs, Thomas Østergaards strategi, for at lade borgere, unge og talenter skabe nye oplevelser, udtryk og samarbejdsformer. Samarbejder mellem foreninger, professionelle og amatører indenfor sport, film, musik og performance. Kultur og fritidsudvalget i Frederikshavn besluttede at gennemføre Karizma – også på trods af åbningen af budgetterne inden sommerferien. Lørdag d.9.10 kl. 13. – 16.00 kan man opleve det første resultat af Karizma Sport: ”Street Games” Frederikshavn, i Hånbæk kvarteret.

Kulturchefen i Frederikshavn Kommune, Thomas Østergaard siger; ”Jeg er stolt over, at vi kan præsentere det første Karizma projekt, der netop har det der skal til; vi flytter kulturen ud til beboerne, skaber nye fællesskaber og får et enestående produkt vi kan flytte rundt i hele kommunen, til gavn for alle borgere. Det er fedt når samarbejdet er omdrejningspunktet og vi ville slet ikke kunne gøre det her uden den store begejstring der har været i FFI, DGI og Boligforeningen Frederikshavn. At DGI også er gået ind i projektet er herligt – for det er den samme opgave vi alle har; at skabe liv, respekt, begejstring og sammenhængskraft i kommunen”.

Stedet er Hånbæk i Frederikshavn – og alle er inviterede. Street Games handler om fysisk aktivitet, fællesskab og henvender sig især til unge udenfor det etablerede foreningsliv i Frederikshavn kommune. Formålet med Street Games er at skabe sports- og bevægeaktivitet blandt unge på tværs af kultur og etnisk herkomst, for at fremme sundere livsstil, social inklusion og rekruttering af unge og voksne ikke-brugere til det etablerede klub og foreningsliv.

Formanden for Kultur og fritidsudvalget, i Frederikshavn Kommune, Mogens Brag, siger: “Mange unge står i dag udenfor det etablerede klubliv. På den ene side kan det handle om økonomi og praktiske problemer med eksempelvis transport – men det handler også om, at de unge ikke ser foreningslivet som et sted for dem, nemlig et sted, hvor der er faste mødetider, regler og vedtægter. Derfor skal vi også turde møde de unge på deres egen hjemmebane – og måske skabe nogle nye og anderledes rammer for et klubliv”

Street Games er opstået i et samarbejde mellem Karizma, Kultur og fritidsforvaltningen, FFI håndbold, Frederikshavn Boligforening, DGI, SSP, Ungdomsskolen og Ungdomsgården Hånbæk med afsæt i Frederikshavn Kommunes kultursatsning KARIZMA.

DGI har stillet et transportabelt fodbold-bur til rådighed. Her skal der spilles i hold på fire – og de unge skal selv dømme kampen. Det er en del af gamet! At de tager ansvar og leverer en fair indsats – kæmper for at vinde og samtidig skaber en positiv atmosfære.

Projektmagerne og udviklerne bag Street Games, Jens Ole Amstrup og Anders Nygaard, er på udkig efter nye partnere til flere Street Games i hele kommunen. Jens Ole Amstrup, oplevelseskonsulent i Karizma, siger:
Der er virkelig sjov, sammenhæng og ballade i det her, som vi kan få nytte, skæg og gavn af alle steder i hele kommunen, fra Skagen til Sæby. Hvis man har lyst, kan ringe til mig eller kontakte Anders og så vil vi se om der ikke er mulighed for at få Street Games videre til andre dele af Frederikshavn Kommune.

FAKTABOX:
Karizma har 4 store indsatsområder man kan skabe projekter indenfor: sport, musik, film og performance. har man en go’ idé og kan se mulighederne i et samarbejde mellem flere foreninger, professionelle, erhvervsliv eller institutioner, kan man kontakte Kultur og fritids oplevelseskonsulent, Jens Ole Amstrup eller Kulturchef Thomas Østergaard og arrangere et møde – eller sende en idébeskrivelse. Du kan se mere om Karizma på: www.blogspot.dinoplevelse.dk Mail:jeam@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Taking it to the Streets - Karizma kommer!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger