4.300 km til fods fra Mexico til Canada

4.300 km til fods fra Mexico til Canada

3. oktober 2010 - kl. 0:25 - af

Thomas Mølgaard og hans kæreste Annette Rosella Simonsen har, som de første danskere, hiket fra Mexico til Canada. Tirsdag den 12. oktober 2010 kl. 19.00 gæster Thomas Mølgaard Sæby Bibliotek, hvor han fortæller om turen og viser både billeder og film. En tur, der bød på uspoleret vildmark, stegende ørken, dræberbier, skorpioner, dehydrering, klapperslanger, bjørne, pulvermad, vabler og lokale hillbillyes.

Pacific Crest tail er en 50 cm bred og 4300 km lang rute langs stillehavet. Den starter på grænsen Mexico/USA og slutter 15 km inde i Canada. Undervejs krydses 40 Wilderness areas, 24 National forests, 7 National parks, 3 State parks, 14 indianer reservater, 1000 søer, 19 canyons og 57 bjergpas.

Thomas Mølgaard gik 31 km hver dag. Succesraten for at fuldføre Pacific Crest Trail er 30 %, og der er flere mennesker, der har besteget Mount Everest end gennemført den lange vandring langs Stillehavet. At vandreturen heller ikke er ufarlig ses af, at 4 af de vandrere, Thomas Mølgaard begyndte turen sammen med, døde undervejs.

For Thomas Mølgaard var det historien om at opfylde en 20 år gammel drøm. Om at lære sig selv og sine begrænsninger at kende. Om at være alene, gå vild, se en grizzly i øjnene, og én gang for alle at ændre sit syn på sig selv, verden omkring én og ikke mindst på et backcountry Amerika, der ligger meget langt fra vores gængse forestillinger om landet, og hvad det rummer.

Foredraget koster kr. 50,- pr. person inklusiv chips, vand, øl eller et glas vin, og du kan købe eller reservere billetter på Sæby Bibliotek (tlf.. 98 45 93 00). Hvis Du ønsker flere oplysninger om foredraget, er du velkommen til at kontakte Knud Hjørnholm på telefon 98 45 93 00 eller e-mail knhj@frederiskhavn.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '4.300 km til fods fra Mexico til Canada ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER