Kommunens tunge drenge kom til kaffe

Kommunens tunge drenge kom til kaffe

2. oktober 2010 - kl. 13:15 - af

Borgmester Lars Møller og Kultur- og fritidschef Thomas Østergaard lagde vejen forbi Sæby Svømmebad for at se det 435 m2 store solfangeranlæg som er den sidste dråbe af de mange bæredygtige ideer der dagligt bobler i svømmebadet.

Bæredygtig ledelse handler om det ansvar, som en virksomhed har og praktisere over for sine kunder og medarbejdere, ikke kun økonomisk, men også det miljømæssige ansvar. Generelt er det vigtigt at man opfører sig ordenligt, er den simple lærer fra svømmebadets adm.leder Jeppe Møller Jacobsen

Engagerede medarbejdere, bæredygtige ideer og en dygtig teknisk chef har betydet en drastisk optimering af driften, fortæller han og fortsætter, Jeg håber at konceptet bæredygtige ledelse i fremtiden vil vække interesse blandt kommunens politikere, og håber at de mange gode ideer vil komme frem i dagens lys. Målet er at sprede positive ringe i hele kommunen.

Synlig ledelse er efterhånden gået hen og blevet et af de klassiske krav til ledere. Erfaringen fra de store virksomhedskoncerner er at jo længere der er til toppen dets  sværere er det at få ordet i gennem, ikke desto mindre blev resultatet af en enkelt personlig mail, sendt til Borgmester Lars Møller at han valgte at lægge vejen forbi for og lægge øre til ord, tanker og nye ideer præsenteret af Sæby Svømmebad.

Det er positivt at borgmesteren valgte at lave plads i kalenderen, jeg er selv af den overbevisning at den direkte kontakt til mennesker med finger på pulsen er langt vigtigere en nok så mange netværksmøder, udtaler Svømmebadets Adm.leder

Oprindeligt var planen en uformel kop kaffe mellem Borgmester: Lars Møller, Kultur og Fritidschef: Thomas Østergaard, Svømmebadets Tekniske Chef: Kim Kupetz og Adm.leder:  Jeppe Møller Jacobsen, hvor svømmebadets nye solfangeranlæg & det voksende samarbejde med den kommunale genoptræning skulle vises frem til orientering, og skue for borgmesteren.

I stedet udviklede besøget sig til en længere konstruktiv dialog, hvor der over kaffen blev skudt med spredehagl i form af, nye ideer, holdninger og meninger. Borgmesteren, der sidder som næstformand i fonden Energibyen Frederikshavn, supplerede desuden med de seneste faktuelle resultater af kommunens energipolitik. Han løftede også sløret for at der stadig var nye og spændende projekter i energibyen.dk selv om den økonomiske situation næppe ville undgå at påvirke tidshorisonten.

Jeppe Møller Jacobsen blander sig gerne med topledelsen, men når ens erfaring kommer fra den privatesector, hvor der ikke altid er politiske overvejelser bag det man siger, og man tillige er lidt meget direkte, kan det anbefales at have baglandet i orden og gerne i form af en seriøs kultur og Fritidschef fortæller han.

Kultur- og Fritidschef Thomas Østergaard er heldigvis ikke bange for ”De vilde ideer” og qua et foregående samarbejder har det også været vigtigt at invitere Thomas Østergaard med til dette møde, fortsætter Jeppe Møller Jacobsen.

De fleste kender nok kultur- og fritidschefen fra projektet Karisma, hvilket betyder “evnen til at virke samlende og ledende”. Denne Karisma viser sig også at være en fordel når man som proaktiv leder intensivt vælger at bombardere borgmesteren med spørgsmål og nye ideer i en stor blanding og på en sådan måde at der skulle mere end en enkelt kop kaffe til for at holde trit med informationsudvekslingen.

Men det er tydeligt at se, Lars Møller med rødder i landbruget, og svømmebadets bæredygtig ledelse, bund og grund udmunder i den samme indstilling og opfattelse af de uundgåelige kommunale besparelser. Selv om den samlede uformelle gruppe kunne finde  nok så mange positive ideer til drift og optimering, vil det aldrig blive en nem opgave at finde penge i budgettet uden at det kan mærkes, fortæller Jeppe Møller Jacobsen, der selv har brugt 10 år i møbelindustrien på godt og ondt.

Fordelen ved et uformelt møde, er at man kan springe alle formaliteter og politiskevinkler over og tale lige ud af posen, og bare få luftet nogle tanker. Efter dette møde er jeg mere en før af den overbevisning at svømmebadet med en bæredygtige ledelse og de mange spændende tiltag vil blive set, men ikke kun som endnu en Svømmehal der kun fungere på bagrund af et kommunalt tilskud, fortæller Jeppe Møller Jacobsen

Jeg ser i fremtidens svømmehal en bæredygtig ledelse og proaktiv tankegang der formår at sprede positive ringe om vigtigheden af energistyring og optimering, frem for begrænsninger.  En Ledelse der kan sikre at svømmehaller forbliver et tilbud til borgerne, hvor mange såvel børn, unge som ældre får adgang til denne form for motion.

Sæby Svømmebad forsøger at være et fyrtårn for bæredygtig Ledelse, og har som den  første nordiske Svømmehal et repræsentantskab i GreenKey der netop fungere som fortaler for miljørigtige og grønneprodukter. Desuden har svømmebadet fungeret som konsulen blandt beslutningstagerne hos to nye store kommunale svømmebadsprojekter på sjælland.

Ser man på kommunens økonomiske situation, er det netop vigtigt med tydelige fyrtårne det kan trække interesse fra hele landet, men det er samtidigt også vigtigt at Frederikshavn ryster posen og ser hvad der allerede findes af gode ideer. Sæby Svømmebad kan i vores øjne udmærket være en sparringspartener også i fremtiden, slutter adm.leder Jeppe Møller Jacobsen , og konkludere som en rigtig Nordjyde at det uformelle møde vist gik godtnok.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunens tunge drenge kom til kaffe ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER