Legeplads og børn hører sammen

Legeplads og børn hører sammen

23. september 2010 - kl. 0:54 - af

Søndag 19. september fik Lyngså sin naturlegeplads indviet ved borgmester Lars Møller.

I sin tale til de omkring hundrede fremmødte børn og voksne, sagde borgmesteren blandt andet, at man skulle huske at lege hele livet, og et sådan legeplads Lyngså nu har fået i et naturskønt område er et godt aktiv for at få både tilflyttere og turister til Lyngså. Samtidig har pensionisterne i området også fået et sted at gå hen og nyde børnenes leg.

Borgmesteren mente også, at Frederikshavn Kommune ikke er et udkantsområde, som mange har så travlt med at kalde den, men et forstadsområde på grund af alle de aktiviteter, der finder sted i kommunen.

Inden borgmesteren besteg trappen til tårnet på legepladsen for at holde sin tale, havde Lyngså borgerforenings formand, Gitte Mortensen, budt velkommen og givet en kort omtale af situationen.

Legepladsen i Lyngså er placeret på adressen Toften 1. Et grundareal der ejes af Frederikshavn Kommune, og det var her, borgerforeningen foreslog legepladsen placeret, hvilken kommunen accepterede. Naturlegepladsen har været undervejs de sidste to år, da Teknisk Udvalg sensommeren 2008 afsatte kr. 300.000 – til formålet. Børnene må ud over legepladsen også benytte resten af det grønne område til leg helt op til Bakkevang. Dog må der ikke nedgraves faste redskaber og remedier på dette område.

Frederikshavn Kommune fører tilsyn med legepladsen, og naboerne har lovet at hjælpe borgerforeningen med vedligeholdelse af græsarealerne, hvortil borgerforeningen påtager sig udgifterne til brændstof.

Pædagogisk Medhjælper Udvikling, der blandt andet har en afdeling i Lyngså, har bygget legepladsen, og en stor del af arbejdet er udført af unge mennesker. VVS firmaet Svend Nielsen har stået for udgravningerne til pladsen.

På grund af festlighederne i Lyngså havde borgerforeningen sørget for flagalléen var oppe på byens hovedgade. I modsatte ende af byen, af hvor legepladsen ligger, startede et optog med en ponytrukken vogn ført af kusken 12 årige Marie, der havde sin far, Ole Andersen, ved sin side på kuskesædet.

Efter optoget var nået frem til legepladsen, og borgmesteren havde holdt sin tale, skulle legepladsen åbnes. Her fik borgmester Lars Møller hjælp af fireårige Emil Kongsbak, der klippede båndet.

Legepladsen blev straks invaderet af børnene, mens de voksne søgte hen til grillpladsen, hvor borgerforeningen var vært ved sodavand og øl samt pølser med brød.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Legeplads og børn hører sammen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER