Danmarks smukkeste ko er fra Dybvad

Danmarks smukkeste ko er fra Dybvad

6. juli 2010 - kl. 13:34 - af

Ved Landsskuet 2010 i Herning havde Nordjylland både blandt malke- og kødkvæg landets flotteste.

Ikke mindre end 39 ærespræmier gik til Nordjylland, da “Danmarks smukkeste Malkeko” lørdag skulle findes. De fire malkeracer, som skulle konkurrere om den prestigefyldte titel, var hver repræsenteret med 2 køer.

Da dommernes votering var overstået, var der stemmelighed mellem en Rød ko ejet af Ernst Leif Nørgård fra Ravnstrup ved Viborg og en Jersey ko fra gården St. Fjembe, som er ejet af Jane Eriksen og Jesper Pedersen i Dybvad. Koen er tidligere i år blevet kåret som “Bedste yngre Modelko” ved et stævne i Hjørring.

Den Nordjyske Jersey ko havde opnået flest ærespræmier, og derfor gik sejren til Dybvad.

Jane Eriksen og Jesper Pedersen etablerede egen bedrift for 5 år siden, og i dag er mælkeproducenter med en ren Jerseybesætning på 130 malkekøer, og samtidig driver 110 hkt. jord.

Landsskuet i Herning er Nordeuropas største med ca. 41.000 gæster.

Samtlige resultater kan ses på www.landsskuet.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks smukkeste ko er fra Dybvad ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER