Generalforsamling Toppen af Danmark

Generalforsamling Toppen af Danmark

25. maj 2010 - kl. 17:17 - af

Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S har i dag afholdt generalforsamling på Lendum Kro i Lendum.

Bestyrelsens mundtlige beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år:
(Supplement til udsendt skriftlig beretning)

Det er maj måned og dermed tid for den årlige generalforsamling i Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S. Traditionen tro holdes generalforsamlingen på skift i de forskellige lokale områder i Toppen af Danmark, og i år er det så Sindal-området, der danner ramme om generalforsamlingen.

Den skriftlige beretning, som er udsendt på forhånd, er i år meget omfattende og viser et fyldestgørende billede af selskabets hovedaktiviteter i det forløbne år. Som det fremgår af beretningen, er der i det seneste år afviklet og igangsat aktiviteter i større omfang end nogen sinde før. Vores store helårsturismeprojekt Naturen+ har i vid udstrækning præget arbejdet i 2009, – og det vender jeg tilbage til lidt senere. Men sideløbende med helårsturismeprojektet, er der i Toppen af Danmarks basisdrift stor aktivitet i form af en mængde produktudviklings- og markedsføringstiltag. Grundlaget for disse mange aktiviteter er skabt via bidrag fra turistbureauerne, det lokale turisterhverv og kommunerne – suppleret med bevillinger udefra. De konkrete resultater er meget synlige, fx i form af:

 1.100 arrangementer i Den gode historie – med ca. 40.000 deltagere
 850 arrangementer i Toppen for børn – med lignende deltagerantal
 Det smukke katalog ”Lysets Land”, som efterspørges i stor stil
 Dynamisk hjemmeside med besøgstal, der i turistmæssig regi kun overgås af VisitDenmarks landsdækkende portal
 Markedsføringskampagner i ind- og udland, som resulterer i målbare konkrete bookinger ved de deltagende overnatningssteder.

Men uanset, så har der desværre i det forgangne år været mange mørke skyer over Toppen af Danmark. De overnatningstal, der netop er blevet offentliggjort, taler deres tydelige sprog. Samlet set er der i Toppen af Danmark – som i hele Danmark – tilbagegang på alle typer overnatning i 2009. Den relativt store tilbagegang er en konsekvens af den globale finanskrise, og ingen vil vel lige nu give et bud på, hvornår vi helt kommer på den anden side af den? Ikke mindst har den svage svenske økonomi ramt særlig hårdt i Toppen af Danmarks område – og feriehusproduktet er generelt under pres. For ikke at blive hægtet af er det derfor helt afgørende, at vi – dvs. alle aktører – står sammen, – løfter i samlet flok og gør en målrettet indsats for, at turismen også fremover skal være et vigtigt og betydende erhverv i de tre kommuner, som Toppen af Danmark omfatter.

Noget tyder på, at turisterhvervet har forstået det budskab. Jeg har ladet mig fortælle, at der i Toppen af Danmark-systemet er meget stor glæde over, at det faktisk – på trods af finanskrise og nedgang i antallet af gæster i 2009 – er lykkedes at fastholde erhvervets opbakning til Lysets Land-kampagnen i 2010, og det er vist i disse tider …”Rigtig godt gået”! Det betyder, at de planlagte markedsføringskampagner kan føres ud i livet – og Toppen af Danmark vil være synlig i ”kampen” om at få masser af gæster til at holde ferie i lige netop vores område.

Men udover en effektiv og koordineret markedsføringsindsats skal der også arbejdes intensivt med at udvikle det samlede turismeprodukt. – Og det er så her, helårsturismeprojektet Naturen+ kommer på banen. Målet med projektet er – i bredt samarbejde med alle involverede parter – at igangsætte en række tiltag, som skal føre til en mere helårsbaseret turisme frem mod år 2015. De enkelte indsatsområder er udførligt beskrevet i den skriftlige beretning, så dem vil jeg ikke komme ind på her. Efter Vækstforums bevilling af medfinansiering i marts 2009, har det desværre i løbet af efteråret kostet en del administrative ressourcer at få projektet tilrettet, så endelig bevilling og godkendelse kunne opnås ved Erhvervs- og Byggestyrelsen, men nu ser det heldigvis ud til, at sagsbehandlingen afsluttes i løbet af kort tid. Projektet er ellers kommet godt fra start og er nu i fuld gang – og henover 2010, glæder vi os til at se de første resultater. Via det ansatte projektteam koordineres og igangsættes indsatserne i tæt samarbejde med de lokale turistbureauer, og jeg har lyttet mig til, at der lokalt er både engagement og opbakning til de mange ting, der skal ske. Med projektet Naturen+ er der lagt op til en omfattende og ambitiøs satsning i en størrelsesordning, som vi ikke tidligere har set. Det forpligter – og stiller store krav til organisationen Toppen af Danmark – men også til de mange øvrige aktører, som skal være med til at skabe konkrete resultater. Kommunerne bakker op – både med kontant medfinansiering og arbejdskraft, og det gør vi ikke fordi, det er ”sjovt”, men fordi vi tror på, projektet vil medvirke til at skabe vækst og helårs-arbejdspladser. Vi ved alle, at Naturen er en stor satsning, og derfor følger vi i bestyrelsen projektet tæt i de kommende år. Jeg tror dog på, at vi har et godt udgangspunkt for at få gode og synlige resultater ud af projektet. Netop tværgående samarbejde og inddragelse af mange forskellige aktører – herunder ikke mindst turisterhvervet – er der lang tradition for og erfaring med i Toppen af Danmark-samarbejdet, og det vil helt sikkert gavne projektets fremdrift.

Vi går uden tvivl en spændende og krævende tid i møde med masser af udfordringer – både internt men også i den store omverden. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne rette en stor tak til turistcheferne i Toppen af Danmark – og alle de engagerede medarbejdere ude på turistbureauerne – og også tak til sekretariatets medarbejdere for at ”binde enderne sammen”.

Afslutningsvis vil jeg sige tak til bestyrelsen for et godt samarbejde. Selvom den nuværende bestyrelse kun har få måneder på bagen, så oplever jeg, at samarbejdet er både positivt og konstruktivt. Derfor håber jeg, at vi også fremover vil have en stærk og velfungerende bestyrelse, som kan gå i spidsen for en fortsat slagkraftig udvikling af Toppen af Danmark som en af landets førende turistdestinationer.

Arne Boelt, formand

Følgende blev genvalgt til bestyrelsen:
Arne Boelt (borgmester, Hjørring Kommune)

Lars Møller (borgmester, Frederikshavn Kommune)

Thomas W. Olsen (borgmester, Læsø Kommune)

Susanne Sander (byrådsmedlem, Hjørring Kommune)

Erik Sørensen (byrådsmedlem, Frederikshavn Kommune)

Svend Bjørnager (Fonden Toppen af Danmark/Lønstrup Turistforening)

Ulla Mosich (Fonden Toppen af Danmark/Skagen Turistforening)

Jens Guldsmed-Thomsen (Fonden Toppen af Danmark/Tversted Borger- og Turistforening).

Arne Boelt forsætter som formand for bestyrelsen og Svend Bjørnager fortsætter som næstformand.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling Toppen af Danmark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER