Styrkelse af sport og kultur og event i Frederikshavn

Styrkelse af sport og kultur og event i Frederikshavn

11. maj 2010 - kl. 0:12 - af

Frederikshavn er midt i en ambitiøs udvikling af sport, kultur og event, hvor vi samler den selvejende institution Arena Nord, det kommunale kulturhus Det Musiske Hus og Frederikshavn Event (Aps) i en fælles organisation.

– Vi ønsker i Frederikshavn Kommune at styrke det oplevelsesøkonomiske potentiale som led i den kommunale udvikling. Det kan vi blandt andet gøre ved at deltage aktivt i en omorganisering af området, fortæller borgmester Lars Møller, der også som bestyrelsesmedlem i Frederikshavn Event har deltaget i det forberedende arbejde til samlingen af organisationerne.

Målet er dels at skabe en mere robust, dynamisk og professionel organisation på området i Frederikshavn By og dels at skabe udvikling, vækst, begejstring og synergi på det oplevelsesøkonomiske område.

Forventningerne til den nye organisation er bl.a., at sætte en fælles retning for udviklingen af området via samarbejder på tværs af sektorer og organisationer indenfor kultur, sport, fritid, turisme og event både i forhold til talent og bredde. En ny samlet organisation skal styrke arbejdet med og for vækstlagene, ligesom det skal være med til at mobilisere og engagere borgere og frivillige i udviklingen af kommunens øvrige oplevelsesøkonomiske tilbud og aktører.

Der bliver tale om en organisation med åbenhed mod andre organisationer og aktører. Netværksdannelse blandt og med organisationer og aktører i hele kommunen og videre ud i regionen er vital for styrkelsen af området og vil præge den nye samlede organisation, der med tiden måske kan komme til at rumme flere organisationer og aktører end de tre, der på nuværende tidspunkt fusionerer.

Også Per Malmberg fra Arena Nord glæder sig over det den nye organisation. – Vi har nu i en periode arbejdet hårdt på at få etableret rammerne for den nye samlede organisation. Med den kommende ansættelse af en ny samlet direktør kan vi sætte kraft bag alle ordene og begynde arbejdet med at gøre Frederikshavn til en endnu mere spændende by for både borgere og besøgende.

Opslaget til stillingen som direktør for den samlede organisation af Arena Nord, Det Musiske Hus og Frederikshavn Event belv opslået den 9. maj, og den nye direktør forventes at tiltræde 1. august 2010.

Baggrundsinformation:
De tre nuværende organisationer er formelt tre forskellige selskabskonstruktioner med deraf følgende tre forskellige organisationsstrukturer, referenceforhold m.m.

De tre nuværende institutioner bidrager hver især og på kompetent og professionel vis med kulturelle, sportslige og andre events i Frederikshavn by og kommune.

De tre institutioner har opbygget viden, erfaringer og kompetencer, som er meget værdifulde – også i en ny fælles organisation. Der er brug for at forstå og udvikle områderne i deres eget billede og på tværs – således at viden, erfaringer og kompetencer krydses og kommer i spil på helt nye og banebrydende måder.

Tilsammen har de tre organisationer ca. 18 fastansatte medarbejdere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Styrkelse af sport og kultur og event i Frederikshavn ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER