På hjertejagt med Kronprinsesse Mary

På hjertejagt med Kronprinsesse Mary

22. april 2010 - kl. 0:23 - af

Hjerteforeningen skyder den landsdækkende hjerteuge i gang med et nyt motionsspil for flere generationer.

I de smukke omgivelser ved Vejlefjord Rehabiliteringscenter var Hjerteforeningens protektor, H.K.H. Kronprinsesse Mary, mandag med til at åbne årets hjerteuge. For at inspirere flere danskere til at få den anbefalede daglige motion, har Hjerteforeningen udviklet et nyt spil, Hjertejagten, som børn og voksne i fællesskab kan få mange fornøjelige timer til at gå med, når de er ude i naturen.

Kronprinsessen afprøvede Hjertejagten i skovene omkring Vejlefjord sammen med en gruppe børn med medfødte hjertefejl.

Hjerteforeningen opfordrer i hjerteugen under overskriften “Let dit hjerte – mad og motion for livet” danskerne til at passe på deres hjerter. For der er faktisk rigtig meget, man selv kan gøre for at lette sit hjerte og undgå hjertekarsygdom.

– Antallet af mennesker, som dør af en hjertekarsygdom, falder markant gennem bedre forebyggelse, behandling og rehabilitering. Hjerteforeningen har som mål at sikre alle hjertekarpatienter et bedre sammenhængende behandlingsforløb lige fra diagnose og behandling til rehabilitering uden nødvendig ventetid, angst og tab af livskvalitet, siger Inge Vestbo, direktør i Hjerteforeningen.

Hvad er Hjertejagten?
Børn og voksne får en sjov og anderledes oplevelse ud af gåturen, når den bliver en hjertejagt. Hjertejagten kombinerer en gåtur på de smukke hjertestier med sjove aktiviteter.

I skal bruge alle sanser og kroppen til at løse forskellige opgaver. Når I løser opgaverne, optjener I hjerter som belønning.

Naturoplevelsen bliver styrket, når I bruger sanserne, og legen giver jer en sjov oplevelse sammen.

Gå sammen om hjertet
Turen er oplagt for hele familien og alle generationer. I er fælles om at løse opgaverne og optjene hjerter. De voksne hjælper med at styre aktiviteterne og tælle hjerter sammen. I bestemmer selv i hvilken rækkefølge, I vil løse opgaverne.

Klar på 10 min!
Alt hvad I behøver for at komme af sted er at printe opgavearket ud.

Find opgavearket her: Hjertejagten opgaveark

Tag et billede fra jeres tur og vind en kogebog
Det er en god idé at tage en mobiltelefon eller digitalt kamera med på turen til at tage et par snapshots. Efter turen, kan I bruge billederne til at deltage i konkurrencen om ti kogebøger fra Hjerteforeningen på Hjertejagtens fangruppe på Facebook. I kan også bruge billederne til at lave jeres eget diplom.

Der findes en hjertesti i Sæby, nærmere i Gybels Plantage.
Startsted Skjolds Klubhus, Østre Alle/Kjeldgårdsvej
Slutsted Skjolds Klubhus, Østre Alle/Kjeldgårdsvej
Længde 3,0
Mulighed for parkering

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På hjertejagt med Kronprinsesse Mary' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER